Noi caricaturi controversate ale celebrei reviste franceze satirice Charlie Hebdo a stârnit valuri de nemulțumiri pe rețelele de socializare. O imagine caricaturală în care premierul Marii Britanii apare cu propriul cap retezat în mână și una în care victimele din atentatul din Londra sunt ironizate au devenit subiect de discuții pe Internet.


Imaginea în care apare o caricatură a premierului britanic, Theresa May, este publicată  de jurnaliștii de la Charlie Hebdo sub titulatura „Multiculturalismul englez”, precum și o ironizare a unei replici din discursul șefei guvernului britanic: „Ce este prea mult, e prea mult”, precizează The Telegraph.

charlie_hebdo_1.jpg

charlie hebdo
Theresa MAy, premierul britanic, ironizat de "Charlie Hebdo"
Foto: Twitter

Cea de-a doua imagine controversată satirizează victimele din recentul atentat din Londra, unde au murit opt persoane și au fost răniți alți 48 de oameni. Caricatura înfățișează mai multe personaje care aleargă speriate spre clădirea simbol a Londrei, Big Ben, dominată de un mesaj ironic: „Sfaturi pentru slăbit de la Daesh (Statul Islamic, n.r.)”. Unul dintre personajele care aleargă ține o halbă de bere, făcând aluzie la bărbatul filmat cum alerga cu halba în timpul atentatului.

charlie_hebdo_4.jpg

charlie hebdo
Victimele atentatului din Londra au fost și ele subiect de satiră
Foto: Twitter

Cele două publicații nu au fost văzute într-o lumină favorabilă de internauți, mulți considerând că un atac terorist nu este un subiect de amuzament. „Îmi amintesc că am sprijinit Charlie Hebdo când a fost atacată, dar acum suntem luați peste picior”, scrie unul dintre comentarii.

charlie_hebdo_3.jpg

charlie hebdo
Caricatura profetului Mahomed care i-a înfuriat pe jihadiști în 2015
Foto: Twitter

În ianurie 2015, redacția revistei satirice a fost atacată de extremiști islamici care au pătruns în clădire și au împușcat 12 persoane. știrea făcuse înconjurul lumii, dar era abia începutul terorii în Europa Occidentală. De atunci, în marile capitale europene occidentale au fost comise și alte atentate care făcut zeci de victime. La acea vreme, revista ar fi stârnit furia fundamentaliștilor islamic prin publicarea unei caricaturi a profetului Mahomed, cu mesajul „Totul este iertat”.

 
 
Loading...