China emite mai multe gaze cu efect de seră decât toate țările dezvoltate la un loc, potrivit noilor cercetări publicate de Rhodium Group.


Emisiile a şase gaze care captează căldura au crescut în China la echivalentul a 14,09 miliarde de tone de CO2 în 2019, depăşind totalul de gaze cu efect de seră a membrilor Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică cu aproximativ 30 de milioane de tone, potrivit grupului de cercetare a climei din New York, relatează publicația Bloomberg, citată de Mediafax.

Scara masivă a emisiilor Chinei evidenţiază necesitate ca ţara asiatică să ajungă la emisii zero până în 2060 cum s-a angajat. Emisiile produse de China au reprezentat 27% din emisiile globale. SUA, al doilea cel mai mare emitent, a contribuit cu 11%, în timp ce India a depăşit pentru prima dată Uniunea Europeană cu aproximativ 6,6% din totalul global.

„Istoria Chinei ca emiţător major este relativ scurtă în comparaţie cu ţările dezvoltate, dintre care multe au cu un secol de poluare mai mult”, spun specialiștii.

 
 
Loading...