China ironizează situația Covid din India: „Aprinderea unui foc în China vs. aprinderea unui foc în India”

Ultima actualizare:

    India se află în plină criză de CovidFoto: AFP
India se află în plină criză de CovidFoto: AFP

Gest șocant! China a ironizat situația gravă din India provocată de pandemia de coronavirus. O postare făcută pe Weibo, o rețea de socializare folosită în China, conținea o poză care arăta lansarea unei rachete în China, alături de o fotografie în care erau incinerate cadavrele victimelor Covid din India.

Postarea a fost ăcută de un cont care aparţinea Comisiei Centrale pentru Afaceri Politice şi Juridice a Partidului Comunist Chinez și a fost însoțită de mesajul: „Aprinderea unui foc în China vs. aprinderea unui foc în India”. Gestul vine la o zi după  ce președintele chinez Xi Jinping a transmis condoleanțe prim-ministrului indian Narendra Modi. Postare a atras numeroase critici, utilizatorii chinezi descriind mesajul drept inadecvat”. Ulterior, postarea a fost ştearsă, relatează Digi24.


    Foto: BBC
Foto: BBC

India, îngenuncheată de pandemie

Situația din India este deosebit de gravă. Țara a raportat luni mai mult de 300.000 de noi cazuri de coronavirus, pentru a 12-a zi consecutiv, numărul total al cazurilor fiind aproape de 20 de milioane, în timp ce oamenii de ştiinţă prevăd un vârf al infecţiilor în zilele următoare.

Cu 368.147 de noi cazuri în ultimele 24 de ore, numărul total al infecţiilor ajunge la 19,93 milioane, în timp ce totalul deceselor a crescut cu 3.417 la 218.959, potrivit datelor Ministerului Sănătăţii. 

Experţii medicali spun că numărul real din această ţară cu 1,35 de miliarde de locuitori este de 5 sau 10 ori mai mare decât bilanţul oficial.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
hannah gutierrez X jpg
molly peggy profimedia jpg
micul dejun jpeg
WhatsApp Image 2024 04 16 at 14 46 35 (1) jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net