China produce un posibil vaccin împotriva coronavirusului, numit ”Coronavac”

Ultima actualizare:

    Vaccinul anti-coronavirus ar putea fi disponibil curândFoto: AFP
Vaccinul anti-coronavirus ar putea fi disponibil curândFoto: AFP

O veste bună vine din China. Unul dintre cele patru laboratoare autorizate să efectueze teste clinice - Sinovac Biotech - se declară pregătit să producă 100 de milioane de doze pe an din vaccinul său experimental împotriva noului coronavirus. ”Coronavac” ar putea fi remediul mult așteptat pentru Covid-19.

Sute de ore de oră de muncă, experimente, eșecuri, victorii. Teste, rapoarte, analize, reluarea experimentelor și, în sfârșit, un rezulgtat promițător. Un laborator din nordul Beijung-ului ar putea fi primul care va scoate pe piață un vaccin pentru coronavirus. Este același laborator care, în 2009, a luat-o înaintea concurenţei şi a devenit primul în lume care a pus pe piaţă un vaccin împotriva gripei porcine H1N1, scrie news.ro.

Vaccinul ar putea intra în linia de producție
Vaccinul ar putea intra în linia de producție

În vastele sale instalaţii de la Changping, la periferia capitalei chineze, laboratoare controlează calitatea vaccinului experimental pe bază de patogeni inerţi - produs deja în mii de exemplare. În cutia alb cu portocaliu, produsul are acelaşi nume - ”Coronavac”.

A fost testat pe maimuță

În pofida faptului că tratamentul este încă departe de omologare, producătorul este necesar să demonstreze că este capabil să-l producă la scară  mare şi să supună loturi controlului autorităţilor. Astfel, producţia a fost lansată înainte de încheierea testelor clinice.

Peste 100 de laboratoare din lume se înfruntă în a fi primul care pune la punct un vaccin, însă mai puţin de zece dintre ele au angajat în prezent un test clinic pe oameni, potrivit Şcolii de Igienă şi Medicină Tropicală de la Londra.

Vaccinul este testat de experți
Vaccinul este testat de experți

Este cazul Sinovac, care dă asigurări că a obţinut rezultate încurajatoare la maimuţă, înainte de a-şi administra serul pentru prima oară unui număr de 144 de voluntari, la jumătatea lui aprilie, în Jiangsu (est).

Însă laboratorul, înfiinţat în 2001, nu anunţă data la care doza sa de o jumătate de mililitru va putea fi comercializată.

”Aceasta este întrebarea pe care şi-o pune toată umea”, recunoaşte directorul mărcii, Liu Peicheng.

Potrivit OMS, producerea unui vaccin poate dura între 12 şi 18 luni.

Grupul a constuit  în sudul Beijingului o instalaţie de producţie cu o capacitate de 100 de milioane de doze, care urmează să intre în funcţiune până la sfârşitului anului.

O doză are 2 ml
O doză are 2 ml

”Muncim zi şi noapte, lucrăm noaptea, ceea ce înseamnă că nu pierdem un minut”, dă asigurări Meng.

Raportat la populaţia mondială, un eventual vaccin Sinovac nu va fi suficient să protejeze planeta. Însă Meng dă asigurări că grupul său - cotat pe Nasdaq - este pregătit la ”colaborări” cu partenerii săi străini, cărora le vinde vaccinurile sale existente împotriva gripei sau hepatitei.

În afară de Sinovac, Beijingul a aprobat testarea clinică a altor trei vaccinuri experimentale - unul lansat de Şcoala Militară de Ştiinţe Medicale şi grupul de biotehnologie CanSino, altul de către Institutul de produse Biologice şi Institutul de Virusologie din Wuhan, oraşul în care a apărut nou coronavirus, iar al treilea de către grupul China Biotics, care a angajat marţi teste asupra a 32 de voluntari.

Citește și: 

S-a efectuat primul test al vaccinului anti-coronavirus. A fost făcut pe un voluntar din SUA

Vom trăi cu noul coronavirus încă doi ani! Nelu Tătaru: ”Un vaccin, încă departe”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net