China. Un hotel cu pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19 s-a prăbuşit. Oamenii, prinşi de vii sub dărâmături

Ultima actualizare:

    Hotelul Xinjai s-a transformat într-un munte de moloz sâmbătă, la scurt timp după ora 19.00
Hotelul Xinjai s-a transformat într-un munte de moloz sâmbătă, la scurt timp după ora 19.00

Tragedie de nedescris în Quanzhou, China! Hotelul Xinjai, care a fost transformat de autorităţi în centru de carantină pentru 58 de pacienţi, a colapsat sâmbătă noaptea îngropându-i de vii pe toţi cei aflaţi în interior. Nouă persoane au reuşit să iasă pe picioarele lor de sub munţii de moloz, iar 71 se rugau pentru un miracol. 1.000 de salvatori au sărit în ajutorul lor!

Scene de coşmar la aproape 1.000 km de epicentrul epidemiei mondiale! Hotelul Xinjai, transformat de autorităţi în centru de carantină pentru 58 de pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19, s-a dărâmat sâmbătă seara. În clădire se mai aflau 16 angajaţi ai hotelului şi 6 agenţi de vânzări auto. Nouă oameni au reuşit să se salveze singuri, iar 71 au rămas sub munţii de moloz şi fiare contorsionate. 1.000 de pompieri, paramedici, soldaţi şi agenţi de poliţie au intervenit prompt săpând cu mâinile goale după supravieţuitori.

Peste 1.000 de salvatori au săpat fără încetare după supravieţuitori
Peste 1.000 de salvatori au săpat fără încetare după supravieţuitori

48 de persoane au fost scoase vii de sub dărâmături şi duse de urgenţă la spitale. Zece oameni au pierit în dezastru, dar pompierii din cadrul departamentului Fujian continuau ieri să sape după ceilalţi 23 încă ţinuţi captivi. ”Folosim aparatură de înaltă tehnologie pentru a detecta formele de viaţă de sub munţii de beton. Avem unelte speciale care sfărâmă la primul contact pereţi întregi şi facem tot posibilul pentru a-i scoate cât mai repede pe bolnavi”, a declarat pentru CNN, Guo Yutuan, şeful departamentului de poliţie din Quanzhou.

Clădirea fusese transformată în centru de carantină pentru oamenii contaminaţi cu coronavirus
Clădirea fusese transformată în centru de carantină pentru oamenii contaminaţi cu coronavirus

Clădirea de şapte etaje a fost construită în 2013 şi transformată în hotel în 2018. În ianuarie, proprietarul hotelului a început renovarea structurii de rezistenţă de la etajul unu. Sâmbătă, la ora 19.00 muncitorii l-au contactat telefonic pe proprietar să îl anunţe că un stâlp de rezistenţă s-a contorsionat din cauza greutăţii. La câteva minute, hotelul s-a prăbuşit sub propria greutate. Începând cu 6 ianuarie, când au fost făcute publice primele cazuri de COVID-19 pe teritoriul statului Hubei, în oraşul Wuhan, epidemia a făcut peste 3.100 de victime omeneşti în China. Numărul persoanelor diagnosticate cu coronavirus în China era ieri de 80.701, dar în decursul ultimelor 24 de ore, autorităţile nu au mai raportat decât 50 de îmbolnăviri, semn că nivelul de contaminare este menţinut pe o linie descendentă.

Superstarurile, îngrozite de epidemia ucigaşă

Naomi Campbell, 49 de ani, nu călătoreşte fără mască, mănuşi şi dezinfectant
Naomi Campbell, 49 de ani, nu călătoreşte fără mască, mănuşi şi dezinfectant

Epidemia mondială le-a băgat în sperieţi pe vedetele internaţionale! Fotomodelul britanic de culoare Naomi Campbell (49 de ani) a postat câteva fotografii de la bordul unei aeronave Airbus 350, aparţinând Qatar Airways. Ea a călătorit la clasa business şi le-a explicat fanilor ei că nu zboară fără a avea la ea: mănuşi chirurgicale, mască pe faţă şi lichid dezinfectant. ”Curăţă tot ce atingi şi dezinfectează-te imediat” şi-a sfătuit Naomi fanii.

Joan Collins, 86 de ani, se ascunde de virusul mortal sub o mască uriaşă
Joan Collins, 86 de ani, se ascunde de virusul mortal sub o mască uriaşă

Sâmbătă, actriţa Joan Collins, de 86 de ani, a fost surprinsă, la întoarcerea pe Aeroportul Heathrow, cu o mască uriaşă pe chip. Conform ziariştilor de la ”The Sun” ea s-a oprit la un punct cu dezinfectant pentru a-şi igieniza mâinile.

Cum să ne protejăm de coronavirus

Coronavirusul infectează, în fiecare zi, tot mai mulţi oameni de pe întreg globul, iar România nu face excepţie. În toată panica adusă de contaminare, autorităţile fac apel la calm şi spun că respectarea câtorva reguli de bun simţ poate ajuta în prevenirea îmbolnăvirilor. Iată ce trebuie să faceţi pentru a nu vă infecta: 

  • Evitaţi contactul cu oamenii care suferă de probleme respiratorii.
  • Spălaţi-vă pe mâini cu apă și săpun, timp de cel puțin 20 de secunde, ori de câte ori este necesar (după utilizarea toaletei, înaintea pregătirii mesei, etc).
  • Evitaţi spaţiile aglomerate.
  • Nu vă atingeţi ochii, nasul, gura dacă nu aveţi mâinile igienizate.  
  • Curăţaţi zilnic toate suprafeţele pe care le atingeţi frecvent, cu dezinfectanţi pe bază de clor sau alcool.
  • Acoperiţi-vă gura și nasul cu șervețel de unică folosință sau cu o batistă atunci când strănutaţi sau tușiţi. Dacă nu aveţi şerveţel la îndemână, strănutaţi sau tuşiţi în plica cotului. 
  • Purtaţi mască doar dacă suspectaţi că sunteţi răciţi sau sunteţi în apropierea persoanelor bolnave.
  • Aerisiţi cât mai bine toate încăperile casei.
  • Nu luaţi antivirale sau antibiotice fără prescripţia medicului
  • Sunaţi la numărul unic de urgență 112 în cazul în care apare cel puțin unul din următoarele simptome: tuse, febră şi aţi călătorit în ţări cu cazuri confirmate de persoane infectate cu Covid-19. 
  • Pentru informaţii cu privire la noul coronavirus apelaţi la TEL.VERDE 0800 800 358.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net