Cinci noi cazuri de infectare cu noua tulpina britanică de coronavirus. Numărul îmbolnăvirilor a ajuns la 64

Ultima actualizare:

    Cinci noi cazuri de infectare cu noua tulpină de coronavirus au fost confirmate miercuri Sursă foto: Gettyimages
Cinci noi cazuri de infectare cu noua tulpină de coronavirus au fost confirmate miercuri Sursă foto: Gettyimages

Ministerul Sănătăţii anunţă, miercuri, cinci noi cazuri de infectare cu noua tulpină de coronavirus, toate din judeţul Botoşani.

Ministerul Sănătăţii a fost informat astăzi, de către Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) - Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), că au fost raportate încă 5 noi cazuri de infectare cu SARS-Cov-2, noua varianta UK - linia genetică B.1.1.7. Toate persoanele infectate sunt din judeţul Botoşani.

Este vorba despre 3 persoane care locuiesc într-o regiune în care a fost identificat un focar de coronavirus, şi anume un bărbat în vârstă de 79 de ani şi două femei, în vârstă de 84 de ani şi, respectiv, 78 de ani, ultima dintre acestea fiind contact cu o persoană revenită de curând din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord. Un alt caz reprezintă o femeie în vârstă de 52 ani, care provine dintr-un alt focar depistat în judeţ. Al cincilea caz reprezintă un bărbat în vârstă de 60 ani. 

Până în prezent, CNSCBT a confirmat, la nivel naţional, 64 de cazuri de infectare cu SARS-Cov-2, noua varianta UK - linia genetică B.1.1.7. Printre cei care au fost depistați pozitiv cu tulpina britanică se numără și un bebeluș din București.

image
image
image
image
image
image
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net