Cinci oameni au fost omorâți în Norvegia, de un danez înarmat cu arc și săgeți. Poliţia nu exclude un act terorist

Ultima actualizare:

    Șeful poliţiei din Kongsberg a afirmat că nu este exclusă pista unui atac terorist.foto: Epa-Efe
Șeful poliţiei din Kongsberg a afirmat că nu este exclusă pista unui atac terorist.foto: Epa-Efe

Mai multe persoane au fost ucise şi altele rănite în Norvegia, după ce un bărbat a folosit un arc şi săgeţi pentru a le ataca, relatează BBC. Cinci persoane au murit în urma atacului, alte două au fost rănite, iar poliţia nu exclude un act terorist.

UPDATE 2 - Poliţia norvegiană a arestat un danez de 37 de ani, suspectat a fi autorul unui atac cu arc şi săgeţi care a făcut cinci morţi şi doi răniţi miercuri la Kongsberg, în sud-estul Norvegiei, anchetatorii neexcluzând până în prezent o motivaţie teroristă, notează AFP, potrivit Digi24.

UPDATE 1 - Cinci persoane au fost ucise şi alte două au fost rănite, conform BBC. În urma atacului, conducerea Poliţiei a decis ca toţi poliţiştii să poarte arme de foc. În mod normal, poliţiştii norvegieni sunt neînarmaţi, dar ofiţerii au acces la arme, dacă este necesar.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Poliţia a anunţat că incidentul a avut loc în oraşul Kongsberg, în jurul orei locale 18.30. Şeful poliţiei Oeyvind Aas a anunţat că suspectul a fost prins şi pare să fi acţionat de unul singur. Suspectul s-ar fi plimbat prin tot oraşul, atacând oameni în diverse locuri, iar autorităţile au acoperit mai multe zone.

Presa locală anunţă că atacatorul a deschis atacul la un supermarket Coop Extra. Locuitorilor li s-a ordonat să rămână în locuinţe. Suspectul a fost dus la o secţie de poliţie din oraşul Drammen şi avea asupra sa mai multe arme şi cuţite.

image
image
image
image
image
image
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net