Autorul atacului din Florida, Statele Unite, este un tânăr de 19 ani, care a învățat în trecut la liceul unde a ucis mai multe persoane. Acesta a fost exmatriculat din cauza comportamentului, iar crimele comise nu se justifică decât prin faptul că ar fi vrut să se răzbune.


Numele lui este Nikolas Cruz și era cunoscut de majoritatea elevilor din liceul Marjory Stoneman Douglas, din Parkland, din cauza comportamentului său deviant. Avea atât de multe probleme cu cei din jur, încât „toată lumea a prezis” că ar putea să recurgă la un asemenea gest extrem, mai devreme sau mai târziu, precizează The Guardian, potrivit relatărilor cunoscuților suspectului.

nikolas_cruz.jpg

nikolas cruz florida liceu
El este Nikolas Cruz, tânărul de 19 ani care s-a răzbunat pe toți cei din liceul de unde a fost exmatriculat
Foto: AFP

Șeriful spune că Nikolas era înarmat cu cel puțin on pușcă, „avea numeroase încărcătoare, un AR-15”. Avea în dotare suficient armament cât să extermine întregul liceu dacă nu ar fi intervenit polițiștii.

Chiar și elevii din vechiul anturaj al lui Nikolas au mărturisit că s-au depărtat de el din cauză că s-a schimbat. Maturizarea lui a constat în adoptarea unui comportament violent și criminal, pasionat de arme și de tehnici de ucidere. Dakota Mutchler, un băiat de 17 ani și unul dintre foștii prieteni ai lui Nikolas, a dezvăluit că atacatorul avea obiceiul să publice pe rețelele de socializare tot felul de materiale video dubioase despre uciderea animalelor sau despre arme și antrenamente de tras la țintă.

Atac armat într-un liceu din Florida! 17 persoane au fost ucise și alte 50 rănite

atac_armat.jpg

atac armat florida
Un liceu din Florida, luat cu asalt de un atacator înarmat
Foto: Twitter
Citeste tot despre: 

UPDATE 23.30: Suspectul a fost prins de polițiști. Digi 24 precizează că au fost răniți între 20 și 50 de persoane.

Atacatorul este în continuare în libertate, informează BBC, potrivit relatărilor autorităților. La fața locului au intervenit și agenți FBI, iar părinții au venit disperați la liceu, pentru a-și vedea copiii. Mai multe persoane au fost rănite, dar nu se cunoaște încă numărul exact al victimelor.

Incidentul a avut loc la liceul Marjory Stoneman Douglas din Parkland, aflat la 72 de kilometri de Miami. Reuters menționează, potrivit surselor locale de presă că în jur de 20 de persoane au fost rănite. Imaginile transmise de la fața locului arată mai mulți elevi care fug din clădire ca să se salveze.

Digi24 informează, conform unor surse străine, că atacatorul ar fi chiar un elev care învață la acel liceu. De asemenea, cel puțin o persoană a fost ucisă de agresor.

 

Astfel, nu-i de mirare că „toată lumea din liceu care îl știa, îl bănuia de lucruri de acest gen. Când cineva este exmatriculat, nu te aștepți să se mai întoarcă. Dacă sunt exmatriculați, nu îi mai vezi. Dar, bineînțeles, el s-a întors”, a mai adăugat Mutchler, potrivit Digi24.

 
 
Loading...