Cine e femeia care a jefuit-o pe Tamara Ecclestone. Românca a furat bunuri 30.000.000 de euro

Ultima actualizare:
Frank Lampard
Frank Lampard

Lovituri în stil mare! O româncă de 47 de ani, angajată ca menajeră, a reuşit „jafurile secolului” în Londra. Ajutată de fiul ei şi de încă doi români, Maria Meşter a furat bunuri în valoare de aproape 30 milioane €.

Maria Meşter a fost angajată ca menajeră în Italia, dar a găsit o modalitate de a obţine mulţi bani. Sătulă să şteargă praful în casele italienilor, şi-a dat demisia şi a plecat în Marea Britanie. Alături de fiul ei, Bogdan Savastru, şi de alţi doi români, Alexandru Stan şi Sorin Marcovici, a comis mai multe spargeri în Londra.

Potrivit BBC, Maria Meşter şi cei trei membri ai bandei au dat lovitura pe 13 decembrie 2019. Românca a jefuit vila Tamarei Ecclestone, fiica magnatului Bernie Ecclestone, care a deţinut Formula 1, şi a sustras bijuterii şi obiecte în valoare de 30 de milioane de euro.

Tamara Ecclestone
Tamara Ecclestone

Maria şi „coechipierii” au profitat de faptul că Tamara şi soţul ei, Jay Rutland, plecaseră într-o vacanţă şi au pătruns în reşedinţa somptuoasă. Jurnaliştii englezi spun că românii au acţionat ca Spiderman. Ei ar fi furat o colecţie de bijuterii, printre care şi un ceas ­Cartier primit cadou de nuntă, în valoare de 95.000 de euro. Totodată, fiica magnatului a mai reclamat dispariţia unei brăţări de peste 100.000 de euro.

Vichai Srivaddhanaprabha
Vichai Srivaddhanaprabha

Pe 1 decembrie 2013, românii dăduseră o spargere la vila lui Frank Lampard, fost fotbalist de top şi actual antrenor al echipei Chelsea. Între cele două spargeri, cei patru români au “vizitat” şi reşedinţa familiei lui Vichai Srivaddhanaprabha, regretatul patron al echipei de fotbal Leicester, decedat acum doi ani într-un accident de elicopter, de unde au furat obiecte în valoare de peste un milion de euro.

Procurorii britanici nu exclud varianta ca Maria Meşter să fi dat şi alte lovituri, în discuţie fiind furturi care ajung la 66 de milioane de euro.

Românca a fost arestată după jaful de la vila Tamarei, pe aeroportul Standsted din Londra, când se pregătea să fugă în Japonia. Ea purta o pereche de cercei de 300.000 de lire sterline, dintre cei furaţi, scrie adevărul.ro. Anchetatorii au găsit şi o fotografie postată de Maria pe Facebook, imagine în care apare purtând un colier al Tamarei. 

Şi Bogdan Savastru a fost arestat câteva zile mai târziu, pe aeroportul londonez Heathrow. Ulterior, au fost săltaţi şi ceilalţi doi membri ai bandei, Alexandru Stan, agent de securitate, şi Sorin Marcovici, barman.


    Vichai SrivaddhanaprabhaFoto: Getty Images
Vichai SrivaddhanaprabhaFoto: Getty Images

Procesul spărgătorilor români se derulează la Isleworth Crown Court.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net