Cine este autorul atacului din Manchester. Are doar 23 de ani

Ultima actualizare:

    Atac terorist la Manchester, imediat după încheierea concertului Arianei GrandeFoto: EPA
Atac terorist la Manchester, imediat după încheierea concertului Arianei GrandeFoto: EPA

Luni seară, 22 mai, la sfârșitul unui concert susținut de Ariana Grande pe Manchester Arena s-a auzit o bubuitură care a devenit rapid sinonimă cu moartea, panica și teroarea. 22 de persoane au fost ucise, printre care și copii, iar alte 59 au fost rănite, după un atac sinucigaș care a și fost revendicat de ISIS.

Polițiștii au reușit să-l identifice pe autorul atacului în persoana lui Salman Abedi, un cetățean britanic de doar 23 de ani. Vecinii acestuia au stat de vorbă cu oamenii legii și le-au dezvăluit acestora că tânărul afișa un comportament bizar în săptămânile premergătoare atacului. "Cânta rugăciuni islamice în mijlocul străzii", în apropiere de casa sa din sudul Manchester-ului.

A doua zi după producerea atacului, ISIS a revendicat atacul și a avertizat că este primul dintr-o serie mai amplă. Poliția încearcă să stabilească dacă Abedi, suporter al echipei Manchester United, radicalizat în ultimii doi ani, a acționat singur sau dacă face într-adevăr parte dintr-un plan mai complex, notează Daily Mail.

O vecină de-ale atacatorului a declarat pentru sursa citată că acesta spunea: "Există un singur Dumnezeu, iar Mohammed este mesagerul lui". Sinucigașul era în atenția oamenilor legii, iar aceștia fac acum o muncă titanică, încercând să-l găsească pe aceasta în drumurile lui către arena unde a avut loc tragedia.

image
image
image
image
image
image
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net