Cine este Donald Trump, noul președinte al SUA

Ultima actualizare:

    Donald Trump este noul președinte al SUAFoto: Getty Images
Donald Trump este noul președinte al SUAFoto: Getty Images

Donald Trump a câștigat alegerile prezidențiale ale SUA, deși era cotat cu a doua șansă. Fără experiență în politică, omul de afaceri a devenit cel de-al 45-lea președinte al SUA candidând din partea Republicanilor.

Născut pe 14 iunie 1946, Donald Trump este căsătorit cu Melania Trump și are 5 copii: Donald Trump Jr, Ivanka Trump, Eric Trump, Tiffany Trump și Barron William Trump. De religie este presbitarian și este unul dintre cei mai cunoscuți magnați din SUA. Un personaj pestriț, Donald Trump nu s-a rușinat să fie caftit în ringul de wrestling doar pentru a face show. A apărut inclusiv în filmul Singur Acasă 2!

Începând cu renovarea Commodore Hotel în Grand Hyatt, alături de familia Pritzker, Donald a continuat cu Trump Tower din New York și cu multe alte proiecte rezidențiale. Trump se va extinde, ulterior, în sectorul transporturilor aeriene (cumpărând rutele Eastern Shuttle), și cazinouri în Atlantic City, inclusiv Taj Mahal Casino, a familiei Crosby, pe care l-a falimentat. Această expansiune, atât personală cât și în afaceri, a dus la îndatorare. Mare parte din știrile despre el, de la începutul anilor '90, mediatizau problemele sale financiare, aventura extraconjugală cu Marla Maples, fapt ce a dus la divorțul de prima lui soție, Ivana Trump.


    Donald Trump a participat inclusiv într-un show de wrestling Foto: Getty Images
Donald Trump a participat inclusiv într-un show de wrestling Foto: Getty Images

Situația sa financiară și faima au cunoscut o renaștere spre sfârșitul anilor '90. În 2001, el a terminat construcția Trump World Tower, un turn rezidențial de 72 etaje, vizavi de sediul ONU. De asemenea, a început construcția Trump Place, un complex de clădiri de-a lungul râului Hudson. Trump deține, în prezent, câteva milioane de metri pătrați de proprietăți din Manhattan și rămâne o figură majoră în domeniul imobiliar în Statele Unite și o mare celebritate pentru expunerile sale proeminente în mass-media. Conform topului Forbes al miliardarilor lumii, Donald Trump se situează pe poziția 488, cu o avere estimată la 2 miliarde de dolari americani.

Criticat pentru remarcile sale ciudate, rasiste, sexiste, xenofobe și islamofobe spuse în timpul campaniei electorale, Donald Trump i-a lăsat pe toți cu gura căscată atunci când a anunțat că va construi un zid de-a lungul graniței de sud a Americii pentru a stopa fluxul de imigranți din Mexic.


    Donald Trump, alături de familia saFoto: Getty Images
Donald Trump, alături de familia saFoto: Getty Images

Acuzat că a violat o fată de 13 ani și pus la colț pentru remarcile răutăcioase la adresa femeilor, Donald Trump i-a cucerit pe americani promițându-le că va face din nou America mare și că va face politică în alt stil.

Marele actor Robert de Niro avea să-și iasă din minți și să-l caracterizeze pe Donald Trump în cele mai colorate cuvinte. "Este strident de prost, e un derbedeu, e un porc, e un escroc. Nu știe ce vorbește, nu-și face temele, nu îi pasă, crede că păcălește societatea, nu-și plătește taxele, e un idiot. Colin Powell (fost secretar de stat al SUA n.r.) a spus-o cel mai bine: este un dezastru național, e o rușine pentru această țară. Sunt atât de nervos că țara asta a ajuns în acest punct în care acest prost, acest clovn a ajuns la asemenea nivel. Spune că ar vrea să lovească oamenii în față, dar și mie mi-ar plăcea să-i dau un pumn în față. Este el cineva pe care l-am vrea ca președinte? Nu prea cred. Mie îmi pasă de direcția pe care o ia această țară și sunt îngrijorat să nu meargă în direcția greșită cu cineva ca Donald Trump. Dacă îți pasă de viitorul țării tale, mergi la vot", a fost mesajul  lui De Niro pentru alegătorii americani.

Declarații controversate în timpul campaniei electorale

În timpul celei de-a doua dezbateri electorale, atunci când a fost readus în atenția publicului un material video din 2005 în care se vorbea despre scandalurile sexuale în care Trump a fost implicat, candidatul republican a încercat să demonteze orice acuzație mulțumindu-se să spună că totul nu este decât o „bătaie de joc de vestiar”. „Asta era o bătaie de joc de vestiar, o conversație privată care a avut loc cu mulți ani în urmă. Bill clinton mi-a spus spus lucruri mult mai rele întimpul partidelor de golf – mult mai grave. Nu este nimeni în istoria politicii care să fi fost mai abuziv cu femeile decât Bill”, a declarat Trump, citat de Marieclaire.co.uk. Nu s-a mulțumit doar cu denigrarea fostului președinte al Statelor Unite, principala lui țintă fiind Hillary clinton, astfel că a lansat și el o serie de acuzații grave: „Am spus ce-i drept câteva lucruri prostești, dar este o mare diferență între cuvintele mele și faptele altor oameni. Bill Clinton chiar a abuzat femei, iar Hillary i-a agresat, atacat, umilit și intimidat victimele.” În timpul celei de-a treia dezbateri, lista de jigniri din partea lui donald Trump a continuat. Miliardarul a jignit-o în văzul tuturor pe Hillary, spunându-i că este o „femeie nesuferită”. Principalul motiv pentru care Trump consideră că Hillary nu are nicio șansă în fața sa este, în opinia lui, faptul că este femeie, concepție care a jignit indirect toate femeile. Și-a dat seama târziu de gafa pe care a comis-o și, mai mult îndemnat de fiica sa, Ivanka, și-a retras vorbele colorate pentru a-și mai reabilita imaginea. „Nimeni nu are mai mult respect față de femei decât mine.”

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net