Cine este primul șef de stat infectat cu COVID-19. A fost în contact și cu Donald Trump

Ultima actualizare:

    Jair Bolsonaro devine primul șef de stat și de guvern confirmat ca infectat cu COVID-19. El s-a întâlnit, recent, cu Donald TrumpFoto: Getty Images
Jair Bolsonaro devine primul șef de stat și de guvern confirmat ca infectat cu COVID-19. El s-a întâlnit, recent, cu Donald TrumpFoto: Getty Images

Sursele media din Brazilia au anunțat în ultimele ore că președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a fost depistat pozitiv cu COVID-19 după ce a intrat în contact cu o altă persoană infectată.

Astfel, Jair Bolsonaro este primul șef de stat și de guvern care a fost confirmat pozitiv cu noul coronvirus. Președintele brazilian a făcut testul după ce unul dintre membrii administrației sale, Fabio Wajngarten, a fost și el testat pozitiv cu COVID-19. Bolsonaro intrase deja în izolare ca măsură preventivă, iar toate celelalte persoane care au intrat în contact cu el și cu persoana infectat vor face de asemenea testul.

Bolsonaro a publicat, la rândul lui, informația pe Facebook, unde a confirmat că a fost testat pentru coronavirus și că „va afla rezultatele în următoarele ore”. Bolsonaro și membrul infectat al administrației sale s-au întâlnit recent cu președintele Donald Trump și vicepreședintele Statelor Unite.

Organizația Mondială a Sănătății a declarat pandemie de coronavirus

În urma apariției a tot mai multe cazuri de infectări cu COVID-19, în din ce în ce mai multe state, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat pandemie de coronavirus.

„Cuvântul pandemie nu este unul care să fie folosit uşor ori în mod neglijent. Este un cuvânt care, dacă este folosit greşit, poate cauza temeri fără motiv sau acceptarea neîntemeiată a faptului că lupta s-a sfârşit, că urmează inevitabil suferinţă şi moarte. Descrierea situaţiei ca fiind pandemie nu modifică evaluarea OMS asupra riscurilor generate de coronavirus.

Nu se modifică modul în care OMS acţionează, nu ar trebui să se modifice acţiunile adoptate de ţări", a continuat el discursul, potrivit Digi 24. 

Conform celui mai recent bilanţ, numărul infecţiilor cu noul coronavirus a ajuns la 118.000 la nivel mondial, iar peste 4.200 de oameni au murit. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) are criterii stricte pentru definirea unei situaţii de pandemie. În general, se ajunge la această situaţie în cazul epidemiilor răspândite pe multe continente şi dacă există un grad mare de răspândire la nivel internaţional şi în comunităţi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net