Cea mai bogată femeie din lume, Liliane Bettencourt, a murit la vârsta de 94 de ani. Celebra proprietară a imperiului L’Oreal a încetat din viață joi, 21 septembrie.


Liliane a lăsat în urmă o avere estimată la 33 de miliarde de euro, iar pe timpul vieții ocupa locul 14 în clasamentul Forbes al celor mai bogați oameni din lume. Succesul grupului L’Oreal a adus companie la o cifră de afaceri de 25.84 de miliarde de euro.

Acum, munca ei de o viață urmează să ajungă pe mâinile unicii sale moștenitoare, fiica ei, Francoise Bettencourt Meyers, potrivit Dailymail.co.uk. Asta în ciuda faptului că relația dintre cele două nu a fost întotdeauna cea mai apropiată. În 2007, Francoise a declanșat un scandal imens când a depus plângere împotriva fotografului Francois-Marie Banier, fostul confident al mamei sale. Fiica moștenitoare susține că bărbatul ar fi profitat de vulnerabilitatea mamei sale pentru a obține donații de sute de milioane de euro. Fotograful a fost, abia în august 2016, condamnat în apel la patru ani de închisoare cu suspendare, și la plata unei amenzi de 375.000 de euro.

În plus, Francoise Bettencourt Meyers s-a luptat în instanță pentru a dovedi că Liliane nu mai este capabilă să-și gestioneze averea și că suferă de demență și Alzheimer. În urma inițiativei, justiția franceză a decis că averea lui Liliane trebuie să treacă sub tutela familiei, mai exact a fiicei lui Liliane. Reacția proprietarei L’Oreal a fost una acidă. „Fiica mea ar fi putut să aștepte cu răbdare moartea mea, în loc să facă tot posibilul să o provoace”, spunea la vremea aceea.

Liliane a avut de suferit de pe urma scandalului nu numai pentru că nu a mai avut control asupra propriei averi, ci pentru că totul a degenerat, iar în procesul în care se încerca demonstrarea demenței femeii a fost implicat și fostul președinte francez Nicolas Sarkozy. Disputa a dus la un scandal politic legat de finanțarea ilegală a campaniei prezidențiale a acestuia, de către moștenitoarea L’Oreal.

Acum, fiica ei, Francoise, este mai mult decât dispusă să preia rolul mamei sale în companie. „În acest moment dureros pentru noi aș vrea să reiterez, în numele familiei, dăruirea noastră totală și loialitatea față de L’Oreal”, a declarat ea, în ziua în care a anunțat moartea mamei sale. 

Loading...