Familiile regale ale Europei obișnuiesc de secole să „recicleze” bijuteriile prin a fi dăruite din generație în generație, sau ca daruri de nuntă. La fel s-a întâmplat și cu bijuteriile purtate cândva de Prințesa Diana.


După moartea acesteia, mai multe obiecte prețioase au revenit în posesia familiei regale și au fost apoi dăruite mai departe, după cum menționează The Mirror. De exemplu, Kate Middleton a purtat la nunta ei cu Prințul William celebra diademă care a aprținut soacrei sale pe care nu a apucat să o cunoască. Înainte de ea, bijuteria fusese dăruită Reginei Mamă (mama Elisabetei a II-a, n.r.) de către Regele George al VI-lea. De asemenea, inelul de logodnă al Ducesei de Cambridge a aparținut tot soacrei sale și i-a fost apoi dat de William, doar a fost cândva al mamei sale.

kate.jpg

kate middleton
Kate Middleton a purtat la nunta sa diadema Prințesei Diana
Foto: Getty

Prințesa Diana a mai avut însă o bijuterie, pe care o purta pe un colier, fiind un cadou de nuntă din partea Reginei Mamă. A fost văzută purtându-l în timpul unei vizite oficiale în Austria în 1986. În prezent, bijuteria în valoare de aproape patru milioane de lire sterline (peste patru milioane de euro), este purtată sub formă de broșă de Camilla, actuala soție a Prințului Charles și femeia despre care Diana spunea că era cea de-a treia persoană în viața ei de cuplu. Broșa i-ar fi fost dăruită atunci când a cerut-o în căsătorie, după moartea Prințesei Diana.

camilla.jpg

camilla
În prezent, Camilla poartă sub formă de broșă o bijuterie ce a fost cadoul de nuntă al Prințesei Diana
Foto: Getty

Bijuteria are o valoare inestimabilă, înainte de cuplul Charles – Diana și apoi Camilla, ea fusese transmisă tot ca dar de nuntă Prințesei Alexandra a Danemarcei, din partea „domnișoarelor din Bristol”, atunci când s-a căsătorit cu Regele Edward al VIII-lea în 1863.

 

 
 
Loading...