Cine vor fi cele 30 de persoane care vor participa la înmormântarea Prințului Philip. Regina Elisabeta ia decizia

Ultima actualizare:

    Regina Elisabeta a II-a va decide lista celor de 30 de invitați de la înmormântarea Prințului Philipfoto: AFP
Regina Elisabeta a II-a va decide lista celor de 30 de invitați de la înmormântarea Prințului Philipfoto: AFP

Înmormântarea Prințului Philip se va desfășura conform restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus, ceea ce înseamnă că doar 30 de persoane vor fi prezente la ceremonia de pe 17 aprilie, de la Capela Sfântul Gheorghe, de la Windsor. Asta în condițiile în care, în vremuri normale, 800 de persoane, inclusiv șefi de stat și lideri mondiali, ar fi venit.

Decizia finală aparține Reginei Elisabeta a II-a: ea va spune cine va fi invitat la ceremonia restrânsă. Cel mai sigur, cei patru copii ai cuplului regal și partenerii lor vor fi prezenți: Prințul Charles și Camilla Parker Bowles, Prințesa Anne și Timothy Laurence, Prințul Andrew și Prințul Edward și soția sa, Sophie. 

Conform mirror.co.uk, și cei opt nepoți ai Reginei și ai lui Philip vor fi cu siguranță invitați: William, Harry, prințesele Beatrice și Eugene, Peter Phillips, Zara Tindall, Lady Louise Windsor și Vicecontele Severn. Kate Middleton, soția lui William, va participa și ea, fiind viitoare regină a Regatului. E însă posibil ca restul partenerilor nepoților să nu fie chemați:  Mike Tindall, Jack Brooksbank și Edoardo Mapelli Mozzi ar putea ceda locul lor la ceremonie unor altor rude. Meghan Markle,soția lui Harry,nu va participa, ea neprimind accordul medicilor să zboare gravidă.

Și verii Reginei și partenerii lor sunt foarte probabil pe lista invitaților: Prințesa Alexandra, ducele și ducesa de Gloucester, Ducele și Ducesa de Kent și Prințul și Prințesa Michael de Kent. Regina mai este apropiată de copii surorii sale Margaret, care a murit, așă că ar putea să vrea ca Lady Sarah Chatto și Contele de Snowdon să vină la înmormântare. 

Strănepoții, considerați prea mici pentru a merge la o înmormântare

Cei zece strănepoți ai Reginei și al lui Philip ar putea însă să fie considerați mult prea mici pentru a participa la un astfel de eveniment: Savannah și Isla Phillips, Prințul George, Prințesa Charlotte și Prințul Louis, Mia, Lena și Lucas Tindall, Archie Mountbatten-Windsor și August Brooksbank nu au niciunul peste zece ani

Dacă Mike Tindall, Jack Brooksbank și Edoardo Mapelli Mozzi vor veni la înmormântare, pe lista de invitați ar fi deja 29 de nume, lasând un loc liber, care ar putea fi luat de un membru de încredere al Casei Regale sau de Admiralul Tony Radakin, un omagiu adus vremurilor când Philip lucra în armată.

Premierul Borin Johnson a declarat deja că el nu vrea să fie invitat, tocmai pentru a permite cât mai multor rude și apropiați să participe. 

Înmormântarea nu va fi un eveniment public, dar Palatul Buckingham a anunțat că va fi televizată.

Citește și

Ultimele zile din viața Prințului Philip: alături de iubita sa soție ”Lilibet”, la Castelul Windsor

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net