Clădire din Gaza cu birourile presei străine, pusă la pământ de Israel. Jurnaliştii au reuşit să scape la timp

Ultima actualizare:

    Clădirea din Gaza în care se aflau sediile AP, Al-Jazeera şi a altora publicaţii străine a fost atacată de Israelfoto: AFP
Clădirea din Gaza în care se aflau sediile AP, Al-Jazeera şi a altora publicaţii străine a fost atacată de Israelfoto: AFP

O rachetă lansată de forţele armate isralene a distrus clădirea din Gaza City în care se aflau sediile mai multor organizaţii media străine importante, printre care Associate Press şi Al-Jazeera. Gestul a fost criticat ca fiind o încercare de a stopa reportajele făcute în zonă.

AP notează că racheta a lovit clădirea la o oră după ce armata a ordonat oamenilor să evacueze blocul de 12 etaje. Jurnaliştii, dar şi rezidenţii au reuşit să iasă la timp. Clădirea a fost pus la pământ instant. Israel nu a oferit nicio explicaţie cu privire la atac. Al-Jazeera, reţeaua de ştiri fondată de guvernul din Qatar, a transmis momentul live. "Acest post nu va fi lăsat fără voce", a spus prezentatoarea. 

Gestul vine după ce un alt raid aerian al armatei israelene a ucis cel puţin zece palestinieni, opt copii şi două femei din aceaşi familie, într-o tabară de refugiaţi, în mare parte copii, în ceea ce a fost cel mai sângeros atac de la începutul săptămânii. Mohammed Hadidi a spus că el, soţia şi cei cinci copii erau cu rudele pentru a sărbători Eid al-Fitr. Femeia şi trei dintre copii, cu vârste între 6 şi 14 ani au murit: "Nu a existat niciun avertisment. Filmezi oamenii mâncând şi apoi îi bombardezi? Ce aveti cu noi?". Israel nu a comentat atacul. 

Diplomatul SUA Hady Amr a ajuns de vineri în Israel pentru a media conflictul, iar ONU va avea duminică un consiliu pentru a discuta problema. Deja, oficiali ai Naţiunilor Unite au declarat că peste 10.000 de palestiniei au rămas fără casă, iar 230.000 au acces limitat la apă potabilă. 139 de palestinieni, 22 dintre ei femei şi 39 copii, au murit de la începutul săptămânii, iar peste 1.000 au fost răniţi. Opt israelieni au murit. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
fugar jpg
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
gara de nord jpeg
nadia jpg
Joe Biden FOTO Profimedia
image
actualitate.net
image
actualitate.net