„Colectiv”, regizat de Alexandru Nanau, a fost desemnat cel mai bun documentar la London Critics' Circle Film Awards

Ultima actualizare:

    Alexandru Nanau, regizorul filmului "colectiv"Sursă foto: Arhivă personală
Alexandru Nanau, regizorul filmului "colectiv"Sursă foto: Arhivă personală

Filmul „colectiv”, regizat de cineastul Alexander Nanau, a fost desemnat cel mai bun documentar la ediţia din acest an a galei London Critics' Circle Film Awards, organizată duminică seară în format virtual în capitala Marii Britanii.

Documentarul „colectiv”, coproducţie România-Luxemburg, regizată de Alexander Nanau, este o poveste captivantă ce prezintă eforturile comune depuse de medici, oficiali guvernamentali şi jurnalişti de investigaţie, care luptă împotriva corupţiei în timp ce descoperă o fraudă de amploare în sistemul de sănătate din Bucureşti după incendiul din clubul Colectiv, care a avut loc pe 30 octombrie 2015, relatează Hotnews.ro.

Pelicula „colectiv” a fost desemnată de Centrul Naţional al Cinematografiei drept propunerea României la premiile Oscar 2021, la categoria „Cel mai bun lungmetraj internaţional”, anterior numită „Cel mai bun film străin”. Este prima oară când un documentar reprezintă propunerea României în competiţia pentru premiile Academiei de Film Americane. În plus, distribuitorii americani ai filmului, Magnolia Pictures şi Participant, vor înscrie „colectiv” şi la categoria „Cel mai bun documentar”.

Cel mai bun film străin din 2020 a fost desemnat lungmetrajul danez „Another Round”, regizat de Thomas Vinterberg. Ceremonia a fost organizată duminică seară şi difuzată pe canalul de YouTube al London Critics' Circle.

Premiile au fost anunţate de membrii acestei organizaţii, iar gala a inclus înregistrări video cu mesaje de mulţumire din partea câştigătorilor.

O gală în format fizic, cu participarea nominalizaţilor şi a învingătorilor, este programată în a doua jumătate a acestui an.

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net