Concluziile Israelului: protecție de 4 ori mai mare după a treia doză de vaccin

Ultima actualizare:

    Israelul a început din 30 iulie administrarea rapelului cu doza 3foto: GettyImages
Israelul a început din 30 iulie administrarea rapelului cu doza 3foto: GettyImages

În timp ce OMS recomandă să nu ne grăbim cu doza 3 de vaccin anti-COVID înainte de a da și altora șansa să se imunizeze, după ce expertul american Anthony Fauci a atras atenția că doza 3 mai devreme de 8 luni ar putea avea efecte nedorite, Israelul spulberă îngrijorările și vine cu dovada: doza 3 mărește enorm imunitatea.

Din 30 iulie, peste 1,5 milioane de israelieni au primit deja doza trei de ser anti-COVID. Eligibile sunt persoanele trecute de 40 de ani, femeile însărcinate și cadrele medicale, cu condiția să fi trecut cel puțin 5 luni de la doza a doua. Rezultatele sunt uimitoare. Potrivit studiilor, la 10 zile de la administrarea acestui rapel, protecția împotriva COVID a devenit de patru ori mai mare decât după doza doi, precizează PRO TV, citând experți israelieni.

Ce metodă aplică SUA

Doza trei se va administra și în Statele Unite, din 20 septembrie, însă doar celor pentru care au trecut 8 luni de la doza a doua. „Vaccinurile funcţionează. Rapelul are rostul să te asiguri că protecţia asigurată de primele doze va dura pentru mult timp la nivel înalt. Obţinem efect maxim dacă dăm sistemului imunitar şansa să se maturizeze de-a lungul mai multor luni. Am decis că rapelul să fie făcut la opt luni. În inaurarie, primii au fost vaccinaţi cei mai vulnerabili: bătrânii, cadrele medicale, cei din aziluri. Pentru ei se vor împlini opt luni în a treia săptămână din septembrie. Vom administra rapelul în funcţie de momentul în care au fost vaccinaţi cu primele doze: ianuarie, februarie, martie şi tot aşa”, a declarat Anthony Fauci, cel mai important specialist în boli infecțioase din SUA.

Doza 3, în România

În România, dr. Valeriu Gheorghiță a anunțat că administrarea dozei trei ar putea fi demarată de la începutul lui octombrie. La noi, perioada minimă dintre dozele doi și trei trebuie să fie de minimum 6 luni.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
cos de cumparaturi  jpeg
fugar jpg
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
gara de nord jpeg
nadia jpg
Joe Biden FOTO Profimedia
monede pexels jpg
concert pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net