Copiii irakieni răpiţi de ISIS, torturaţi, folosiţi în atacuri sinucigaşe şi vânduţi ca sclavi

Ultima actualizare:

    Copiii din minorităţile Yazidi şi creştină sunt răpiţi de ISIS şi ucişi, torturaţi sau vânduţi ca sclaviFoto: AP
Copiii din minorităţile Yazidi şi creştină sunt răpiţi de ISIS şi ucişi, torturaţi sau vânduţi ca sclaviFoto: AP

Militanţii ISIS vând copii irakieni răpiţi ca scalvi sexuali sau pentru a-i folosi la atentatele sinucigaşe. Cei care nu ascultă de noii "stăpâni" sunt crucificaţi sau îngropaţi de vii, conform dailymail.co.uk.

Copiii, care provin din cadrul minorităţilor Yazidi sau creştine, dar pot fi şi şiiţi sau sunniţi, sunt torturaţi şi ucişi de gruparea Stat Islamic, potrivit Comitetului ONU pentru drepturile copiiilor, notează dailymail.co.uk. 

Un raport dat publicităţii miercuri a dezvăluit sfârşitul tragic al copiiilor răpiţi de Stat Islamic: unii minori sunt folosiţi pentru fabricarea bombelor, drept spioni şi ca scuturi umane împotriva atacuturilor aeriene ale americanilor. 

Fetele sunt vândute pe post de sclavi sexuali. Copiii cu dizabilităţi sunt folosiţi în atacurile sinugicaşe cu bombe. 

"Suntem înrijoraţi din cauza torturii şi uciderii acestor copii, mai ales a celor care fac parte din minorităţi", a declarat unul dintre membrii comiteturlui, Renate Winter.

Comitetul a mai punctat că, în Irak, copiii care minorităţilor religioase şi etice sunt ucişi sistematic de către ISIS. 

Asta include şi "mai multe cazuri de execuţii în masă ale unor băieţi, cum ar fi decapitări, crucificări şi copiii care sunt arşi de vii". 

Mai mult, ISIS vinde copiii care devin sclavi sexuali: "Copiii minoritari sunt capturaţi şi vânduţi în pieţe, cu etichete de preţ". 

Raportul mai susţine că un clip a fost postat pe internet în care copii cu probleme mentale sunt antrenaţi pentru a deveni soldaţi. 

Cei 18 experţi care au realizat raportul cer oficialilor irakieni să ia măsurile necesare pentru a salva copii de sub controlul Statului Islamic şi să îi prindă pe criminali. 

image
image
image
image
image
image
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net