Coreea de Nord, alertă în privinţa unui nor de praf din China! Autoritățile spun că ar putea răspândi virusuri periculoase

Ultima actualizare:

    Coreea de Nord, avertisment cu privire la un nor de praf venit din China
Coreea de Nord, avertisment cu privire la un nor de praf venit din China

Coreea de Nord a transmis o alertă privind un nor galben de praf ce provine din China, care ar favoriza inclusiv răspândirea coronavirusului, dar și a altor virusuri, îndemnându-şi astfel cetăţenii să rămână în case, relatează BBC.

Cetățenii coreeni au luat în serios anunțul autoritățior, iar străzile capitalei Phenian erau aproape goale, joi, după anunţul autorităţilor.  

Mai multe posturi de televiziune şi-au avertizat telespectatorii privind „norul galben” ce aduce cu el „materiale toxice, virusuri şi microorganisme patogene”, un fenomen care are rol de regulă primăvara.   

Coreea de Nord, avertisment în privinţa unui nor galben de praf din China

Norul galben se referă la nisipul din deşerturile Chinei şi Mongoliei purtat de vânt înspre Coreea de Nord şi Coreea de Sud în anumite perioade ale anului. Acesta conţine şi particule poluante toxice, o sursă constantă de îngrijoare.Ambasadele străine din ţară au fost de asemenea alertate cu privire la o furtună de praf, angajaţii lor primind recomandări să ţină ferestrele închise.  

Reţeaua americană de ştiri specializate pe Coreea de Nord, NK News, a explicat că, deși media de stat nord-coreeană a venit cu ipoteza potrivit căreia transmiterea virusului prin aerosoli ar putea reprezenta o problemă în cazul norului de praf din China, aceste răspândiri sunt, de fapt, rare în aer liber, informează adevarul.ro.

Coreea de Nord susţine că nu are cazuri de infectare cu noul coronavirus şi a impus măsuri stricte de control al răspândirii epidemiei în interiorul graniţelor sale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net