Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică în apele japoneze

Ultima actualizare:

    Kim Jong-un a amenințat SUA că va începe un război nuclearFoto: EPA
Kim Jong-un a amenințat SUA că va începe un război nuclearFoto: EPA

Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică de pe coasta de est, luni dimineață, 29 mai, către Marea Japoniei. Traiectoria acesteia a fost de aproximativ 450 de kilometri.

"Lansarea unei rachete balistice de către Coreea de Nord este foarte problematică din punct de vedere al siguranței traficului aerian și al celui naval și este o violare clară a rezoluțiilor Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite. Japonia nu poate tolera acțiunile provocatoare și repetate ale Coreei de Nord. Am protestat cu îndârjire și condamnăm astfel de acțiuni ", a declarat un purtător de cuvânt al guvernului japonez, citat de The Guardian.

Racheta a fost una de tip Scud și a fost lansată din apropierea orașului Wonsan. Yonhap, agenția de presă sud-coreeană, a spus că proiectilul este unul balistic. Donald Trump a fost informat cu privire la acest subiect, mai ales că principala țintă a Coreei de Nord este atacarea unor orașe importante din SUA, ce ar putea fi posibilă în câțiva ani. Administrația Trump încearcă să găsească o soluție pentru a dezamorsa ambițiile nucleare ale Coreei de Nord.

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net