La doar o lună după ce a detonat o bombă nucleară, Coreea de Nord a lansat duminică dimineață (7 februiarie) o rachetă balistică cu rază lungă de acțiune, în pofida avertismentelor primite din partea comunității internaționale. Presa locală susține că la bordul rachetei s-ar fi aflat un satelit, care a ajuns pe orbită, însă informația nu a fost confirmată.


"Racheta Kwangmyongsong a decolat de la Centrul Spaţial Sohae din regiunea Cholsan, provincia Phyongan de Nord la ora 9:00 ( 2:30, ora României), pe data de 7 februarie 2016. Satelitul a intrat pe orbita actuală la ora 9:09 ( 2:39, ora României, la 9 minute şi 46 de secunde de la decolare”, a transmis televiziunea publică din Coreea de Nord, relatează Mediafax.

Imediat după ce a fost lansată racheta balistică, Statele Unite ale Americii, Japonia, China și Coreea de Sud au condamnat acțiunea liderului de la Phenian, Kim Jong-un. iar Consiliul de Securitate al ONU se va reuni de urgență, duminică (7 februarie).

"Este absolut inacceptabil că au lansat această rachetă. Să lansezi o rachetă după ce ai făcut un test nuclear este împotriva rezoluţiei ONU”, a declarat premierul Japoniei, Shinzo Abe.

 
 
Loading...