Coreea de Nord a anunțat că a lansat rachete balistice, vineri (18 martie), în largul coastei sale de este, care au zburat aproximativ 800 de kilometri și au căzut în mare. Lansarea intervine la doar câteva zile după ce liderul de Phenian Kim Jong-un a ordonat teste nucleare miniaturizate, pe fondul amplificării tensiunilor în Peninsula Coreea și în timp ce Nordul a rămas sfidător față de ultima rezoluție a Consiliului de Securitate al ONU.


Un purtător de cuvât al Ministerului sud-coreean alApărării a precizat că rachetele au fost lansate de la Sukchon, în sudul Coreei de Nord, la ora locală 5.55 și au parcurs 800 de kilometri înainte de a cădea în Marea Japoniei, potrivit stirileprotv.ro.

Rachetele ar fi fost de tip Rodong, cu o rază de acțiune maximă de aproximativ 1.300 de kilometri. Deși presa sud-coreeană vorbește de o singură rachetă, însă un responsabil american din cadrul apărării a precizat că ar fi vorba despre două rachete balistice. La începutul lunii martie, Consiliul de Securitate al ONU a impus o serie de sancțiuni drastice Coreei de Nord după ultimele teste nucleare și balistice efectuate de regimul comunist. În ciuda acestor sancțiuni, Kim Jong-un a dat ordinul să se efectueze noi teste cu focoase nucleare miniaturizate.

 
 
Loading...