Coreea de Nord a provocat un cutremur de 5,3 grade în urma unui test nuclear

Ultima actualizare:

    Coreea de Nord a provocat un cutremur puternic în urma unui posibil test nuclearFoto captură/Digi 24
Coreea de Nord a provocat un cutremur puternic în urma unui posibil test nuclearFoto captură/Digi 24

Vineri, 9 septembrie, Coreea de Nord a realizat probabil cel mai puternic test nuclear din istoria acestei țări, provocând un cutremur de suprafață cu magnitudinea de 5,3 grade.

Cu toții au crezut că a fost un cutremur natural, dar Institutul american de geofizică a anunțat că seismul a avut loc la suprafață, ceea ce înseamnă că a rezultat cel mai probabil în urma unei explozii, informează Digi 24.

Din această cauză, Coreea de Sud și Japonia iau în calcul un nou test nuclear coordonat de Kim Jong-un, liderul Coreei de Nord. La scurt timp, mass-media nord-coreene au confirmat faptul că a fost într-adevăr vorba de o a cincea bombă atomică, detonată de regimul de la Phenian. Ultimul test nuclear, din ianuarie, a provocat un cutremur de 5,1 grade.

Programul testelor nucleare ale regimului de la Phenian

Coreea de Nord a sărbătorit astăzi 68 de ani de comunism, astfel că e foarte posibil ca testul nuclear să facă parte din programul de celebrare a acestei sărbători naționale.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net