Coreea de Nord, sancționată de către ONU. Livrarea de petrol, redusă cu 75%

Ultima actualizare:

    Consiuliul de Securitate ONU a decis sancționarea Coreii de NordFoto: Mediafax
Consiuliul de Securitate ONU a decis sancționarea Coreii de NordFoto: Mediafax

Președintele Donald Trump a scris un mesaj pe pagina personală de Instagram la scurt timp după ce au fost votate noile sancțiuni împotriva Coreii de Nord de către Consiliul de Securitate al Organizației Națiunilor Unite, relatează AFP, potrivit Agerpres.

"Lumea doreşte pace, nu moarte!", a scris pe Twitter vineri, 22 decembrie, preşedintele american, Donald Trump. Consiliul de Securitate al ONU a înăsprit vineri sancţiunile împotriva Coreii de Nord printr-un vot unanim asupra unei rezoluţii americane care abordează aprovizionarea cu petrol şi chestiunea muncitorilor nord-coreeni din străinătate, iar acest lucru la determinat pe președintele american să scrie pe pagina sa personală faptul că lumea dorește "pace".

Este a noua serie de sancţiuni impuse de ONU, deosebit de severe, dintre care ultimele trei au fost adoptate la iniţiativa americanilor după ce a avut loc un test nuclear şi mai multe tiruri cu rachete efectuate de Phenian, cu câteva luni în urmă, potrivit Agerpres.  Una dintre sancțiuni va fi reducerea livrărilor de petrol brut și rafinat cu până la 75%.

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net