Coronavirus: 28 de noi decese în China. Noi cazuri de contaminare în afara provinciei Hubei

Ultima actualizare:

    Au fost înregistrate 28 de noi decese în Chinafoto: Getty
Au fost înregistrate 28 de noi decese în Chinafoto: Getty

China a înregistrat sâmbătă 28 de noi decese din cauza epidemiei de coronavirus, bilanţul total fiind de 3.070 de morţi în ţară, a indicat Comisia naţională de sănătate, citată de AFP.

Numărul de noi contaminări s-a ridicat la 99, a adăugat insituţia, cu o creştere a numărului de noi cazuri pentru a treia zi consecutiv în afara provinciei Hubei, epicentrul epidemiei.                

Douăzeci şi cinci de cazuri au fost înregistrate în afara acestei provincii din centrul ţării, care rămâne în carantină în speranţa controlului propagării virusului. 

Noile contaminări în provincia Hubei sunt în scădere de mai multe săptămâni. Cu 74 de noi cazuri, este vorba despre cel mai mic număr înregistrat după măsurile luate la sfârşitul lunii ianuarie în provincie, potrivit aceleiaşi surse. 

Autorităţile chineze au înregistrat totuşi 24 de cazuri de coronavirus la persoane venite din alte ţări, crescând temerile unei noi răspândiri a virusului în China, mai ales că acesta se propagă în afara ţării. 

Numărul persoanelor contaminate de coronavirus în lumea întreagă a depăşit vineri pragul de 100.000, după ce mai multe ţări au anunţat primele lor cazuri.   

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a estimat că propagarea virusului este "foarte îngrijorătoare". În total, 92 de ţări sunt de acum îngrijorate cu privire la Covid-19 care a făcut aproape 3.500 de morţi şi a contaminat mai mult de 100.000 de persoane.     

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
fugar jpg
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
gara de nord jpeg
nadia jpg
Joe Biden FOTO Profimedia
image
actualitate.net
image
actualitate.net