China încearcă să se reîntoarcă treptat la normalitate, după o lună și jumătate de restricții cauzate de epidemia de coronavirus. Complexul Disneyland s-a redeschis parțial și magazinele Ikea și-au reluat programul. De asemenea, mai multe spitale temporare au fost închise.


China, țara unde a apărut coronavirusul la sfârșitul lui 2019, dă semne că revine la normal. Epidemia dă semne de regres de câteva săptămâni, deși virusul se propagă în restul lumii. Restricțiile impuse continuă să fie destul drastice, iar locuitorii preferă să rămână izolați la domiciliu, potrivit Digi24.

Cu toate acestea, pe zi ce trece, numărul pietonilor și mașinilor crește pe străzile din Beijing. Locuitorii nu se aventurează în afara locuințelor fără să poarte măști de protecție.

china-coronavirus-2.jpg

Cuplu fotografiat în Beijing, la începutul lui martie 2020
China Coronavirus. Locuitorii din Beijing au început să iasă din case
Foto: AFP

 

La Shanghai, complexul Disneyland s-a redeschis parţial luni (9 martie). Parcul de distracţii propriu-zis rămâne închis, însă mai multe magazine, hotelul și restaurantele își reiau activitățile. 

Ikea a anunțat la rândul său că a redeschis mai mult de jumătate dintre cele aproximativ 30 de magazine pe care le deține în China.

Coronavirus China. Orașul Wuhan ar putea ieși din carantină

coronavirus-china-beijing.jpg

Tată fiu cu măști de protecție pe față, fotografiați pe o stradă din Beijing
China coronavirus: Numărul pietonilor şi automobiliştilor creşte pe străzile din Beijing,
Foto: AFP

 

La Wuhan, epicentrul focarului de coronavirus, există semne că se renunță progresiv la măsurile de carantină impuse pe 23 ianuarie. În acest oraș au fost înregistrate cele mai multe cazuri de contaminare, dar 14 dintre cele 16 spitale de campanie inaugurate pentru pacienții contaminați au fost deja închise. Aceste spitale aveau o capacitate de 2.000 de bolnavi. 

„Ziua pe care o aşteapă toată lumea nu ar trebui să fie prea departe", a declarat Ding Xiangyang, secretar general adjunct al guvernului. Izolarea provinciei Hubei, a cărei capitală este la Wuhan, ar putea lua sfârșit cât de curând. 

coronavirus-shanghai.jpg

Locuitorii din Shanghai au ieșit la plimbare, în plină epidemie de coronavirus
Locuitorii din Shanghai au ieșit la plimbare în weekend
Foto: AFP

Bilanț coronavirus: 3.097 de decese

Italia a devenit duminică (8 martie) cea mai afectată ţară de epidemia de coronavirus după China, cu 7.375 de cazuri de contaminare dintre care 366 sunt decese. China rămâne prima ţară cu cele mai multe cazuri - 80.695, dintre care 3.097 decese. 

Peninsula a întregistrat în 24 de ore 133 de noi decese, ceea ce ridică numărul total de morţi la 366 de la începutul epidemiei, potrivit unui bilanţ oficial publicat duminică. 

Totodată, numărul de cazuri pozitive a ajuns la 7.375 (+1.492 în raport cu o zi înainte). Lombardia (nord), regiunea oraşului Milano care a fost plasată în carantină, rămâne regiunea cea mai afectată cu 4.189 de cazuri şi 267 de decese.

 

Citește și

Coronavirus România. Măsuri fără precedent: zborurile înspre și dinspre Italia, anulate

Coronavirus România. Gabriela Firea vrea școlile și grădinițele închise

 

Loading...