Familia regală britanică a intrat oficial în perioada Crăciunului în weekend-ul care a trecut. Angajații de la Windsor au scos decorațiunile din cutii pentru brazii din castel și nu le vor pune la loc înainte de 7 februarie, o dată foarte importantă pentru regina Elisabeta a II-a.


Câteva fotografii cu bradul Nordmann de 4,5 m din Crimson Drawing Room și cu bradul de peste 6 m din Capela Sf. Gheorghe au fost făcute publice, iar atmosfera este cu adevărat impresionantă.

brad-craciun-capela-stgeorge.jpg

bradul de craciun din capela sf gheorghe de la castelul windsor
Bradul de Crăciun din Capela Sf. Gheorghe are o înălțime de peste 6 m
foto: Profimedia

 

Din imagini se vede cum angajații castelului agață cu atenție globurile roșii și aurii în brazii impozanți, cum împodobesc coronițele de pe masă și cum așază tacâmurile din setul de sărbătoare.

decoratiuni-craciun-windsor.jpg

decoratiuni de craciun de la castelul windsor
Pentru masa de sărbătoare, angajații au scos vesela și tacâmurile cumpărate de regina VIctoria în 1840
foto: Profimedia

 

masa-sarbatoare-windsor.jpg

masa de sarbatoare de la castelul windsor
Castelul Windsor, împodobit de sărbătoare, se află la o aruncătură de băț de reședința prințului Harry
foto: Profimedia

 

A fost nevoie de câteva scări pentru a ajunge la crenguțele de sus ale brazilor care vor împodobi, de acum până la începutul lunii februarie, cele mai mari încăperi din palatul de weekend al reginei, aflat la o aruncătură de băț de Frogmore Cottage, casa lui Meghan Markle și a prințului Harry.

Citește și:

Ce reguli neobișnuite are familia regală britanică de Crăciun! Cadourile amuzante pe care și le-au făcut

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, la 93 de ani! 9 curiozități despre cel mai longeviv monarh britanic

Regina păstrează decorațiunile de Crăciun până la 6 februarie

Împodobirea castelului Windsor de Crăciun este o tradiție veche, Prince Albert, soțul reginei Victoria, fiind primul care a adus un brad Nordmann de aproape 8 m din Germania pentru castel.

Regina este așteptată la castelul Windsor pentru câteva zile în decembrie, dar Crăciunul îl va petrece, ca de obicei, la Sandringham, în Norfolk.

regina-elisabeta.jpg

regina elisabeta si cainele candy
Regina Elisabeta a venit la Windsor, împreună cu câinele Candy, ca să supravegheze operațiunea de împodobire a castelului
foto: Profimedia

 

Ceilalți membri ai familiei li se vor alătura reginei și prințului Philip pentru zilele de Crăciun. Excepție vor face, așa cum au anunțat deja, prințul Harry, Meghan și micuțul Archie, care vor petrece sărbătorile alături de mama lui Meghan, în SUA.

Dacă majoritatea britanicilor își desfac bradul la începutul lunii ianuarie, se pare că regina Elisabeta păstrează decorațiunile de Crăciun până la 6 februarie, ziua în care comemorează moartea tatălui ei. Regele George al VI-lea a murit la 6 februarie 1952, la Sandringham, reședința privată a reginei.

 
 
Loading...