Oare e posibil să fim martorii unor evenimente din trecut? In 1972, părintele Marcello Pellegrino Ernetti (1925 - 1994) răspundea “da”, iar în “Domenica del Corriere” era publicată o fotografie despre care se s-a spus că îl reprezintă pe Hristos chiar pe Crucea răstignirii Lui. Imaginea fusese luată, conform celor consemnate de ziar, cu ajutorul cronovizorului, aparatul inventat de Ernetti. Dar însuși Papa Pius al XII-lea ar fi cerut confiscarea mașinăriei ce ar fi devenit unul dintre cel mai bine păzite secrete de la Vatican.


În prima duminică a lunii mai a anului 1972, săptămânalul italian ”Domenica del Corriere” publica un articol în care era anunţată existenţa cronovizorului. Un aparat aproape miraculos, cu ajutorul căruia se puteau vizualiza imagini ale unor evenimente petrecute cu mult timp în urmă. Pe scurt, istoria, trecutul, puteau fi filmate, văzute, dar şi auzite, ca şi când s-ar fi întâmplat sub ochii noştri, în timp real. Poate totul ar fi părut o glumă bună, dacă dezvăluirea nu venea de la inventatorul aparatului, părintele Marcello Pellegrino Ernetti, un respectat profesor de muzică, dar şi preot exorcist şi specialist în fizică cuantică.

Ce este cronovizorul şi cum a luat naştere

Ernetti lucrase iniţial, încă din anii 50, împreună cu părintele Agostino Gernelli, în cadrul Universităţii Catolice din Milano, la un aparat pentru studiul muzicii bisericeşti, când a auzit vocea tatălui decedat al părintelui Gernelli captată de acea maşinărie. 

foto_-_domenica_della_corriere_-_hristos.jpg

hristos cronovizor
“Domenica del Corriere” a publicat o fotografie despre care s-a spus că îl reprezintă pe Hristos chiar pe Crucea răstignirii Lui
Foto: Domenica Della Corriere

Din acel moment, Ernetti s-a pus pe treabă. Nu singur, ci împreună cu un colectiv de 12 mari oameni de ştiinţă, printre care s-au numărat, în timp, doi dintre cei mai renumiți fizicieni ai timpului, ca Enrico Fermi, unul dintre „părinții” programului atomic american şi Wernher von Braun, creatorul temutelor rachete V2 naziste, dar, după aceea, și șeful programului spațial din SUA. Rezultatul, conform mărturisirilor lui Ernetti, a fost incredibil. Cu ajutorul aparatului, botezat cronovizor, el a putut fi martorul uluit al unor întâmplări petrecute cu mii de ani înainte. A captat inițial atenția publicului, atunci când a anunțat că, întors în timp până în anul 169 înainte de Hristos a fost martorul premierei unei tragedii „Thyestes” – culmea, al cărei text se pierduse între timp – scrisă de „părintele” poeziei latine, Quintus Ennius.

Chipul lui Hristos, ”fotografiat” prin cronovizor

Dar de departe cea mai şocantă informație a fost dezvăluirea că, prin ”ochiul” cronovizorului, Ernetti ar fi fost martorul Crucificării Mântuitorului. Iar ca dovadă, el a prezentat o imagine alb-negru, ce a fost publicată în ziarul italian, cu chipul lui Hristos, ”fotografiat” prin cronovizor chiar în acele dramatice momente de pe Golgota. Descoperirea, dar şi fotografia, au fost subiect de mari controverse, o perioadă, în lumea academică, dar şi teologică italiană. O altă imagine ce a stârnit mari pasiuni, dar și polemici, a fost cea în care se presupune că e „fotografiat” Hristos, mergând împreună cu alte două personaje, despre cea care se află în urma lui speculându-se că ar fi însăși Maria Magdalena. Discuţiile despre aparat și imaginile c ear fi fost captate cu ajutorul acestuia s-au oprit însă brusc, la fel cum au început. 
Concluzia unor articole şi studii ulterioare, semnate de apărătorii existenței cronovizorului a fost că însuşi Papa Pius al XII-lea a cerut ca aparatul să fie predat Vaticanului, cronovizorul fiind clasificat, de atunci, printre cel mai bine păzite secrete ale Sfântului Scaun. Alții, mult mai sceptici, au susținut că aparatul nu a existat, nu a fost inventat vreodată, totul fiind rodul imaginației părintelui Ernetti.
 

Citeşte şi:

Ce nu știați despre Garda Elvețiană, „SPP”-iștii Papei

14 ani de la decesul Papei Ioan Paul al II-lea

 
 
Loading...