Străzile sunt în sărbătoare! În cel mai fermecător oraş, Rio de Janeiro, a început “cel mai mare spectacol de pe Terra”. Fete în costumaţii sexy, mai mult despuiate, atrag toate privirile.


Circa 1,5 milioane de turişti din întreaga lume au sosit la Rio pentru faimosul carnaval. Organizatorii spun că sunt mai puţini decât în alţi ani din cauza crizei şi a atacurilor armate dintre bande rivale. Duminică a început defilarea şcolilor de samba, punctul culminant al carnavalului. Au fost aşteptaţi 72.000 de spectatori, însă lumea nu s-a înghesuit să cumpere bilete ca altădată. Toată noaptea au defilat 13 şcoli de samba cu fete în costume extravagante ce lăsau sânii şi mult din părţile intime la iveală, imense care alegorice, într-o explozie de sunete şi culoare. Alte şase sunt programate pentru noaptea de luni spre marţi. 

24-pe-glob-de-inlocuit-h_54104673.jpg

Dansatoarele atrag toate privirile

La parada de pe sambadrom, care este şi o acerbă competiţie între şcolile de samba, cele mai scumpe locuri pentru spectatori costă 40.000 $ pe zi, o lojă închisă de lux, şi cele mai ieftine 55 $. Din cauza crizei, cei mai mulţi turişti şi cariocas (n.r. locuitorii din Rio) au preferat  însă sutele de petreceri stradale gratuite. Costumele de carnaval nu se vând, deşi unele au preţuri şi de numai 10 $. Totuşi, organizatorii carnavalului speră ca vizitatorii să le aducă şi anul acesta câştiguri de 1 miliard $. Agenţiile de turism au calculat că oaspeţii cheltuie circa 100 $ pe zi, cu 12% mai puţin decât anul trecut. Carnavalul se încheie marţi, 14 februarie, care, la catolici, deschide Postul.

Carnavalul în cifre

  • 1,5 milioane de turişti au sosit la Rio de Janeiro pentru carnaval
  • 1 miliard de dolari, se estimează drept câştiguri
  • 100 de dolari pe zi cheltuie turiştii la carnaval 
  • 40.000 $ pe zi costă o lojă de lux, 55 $ cele mai ieftine bilete

 

 
 
Loading...