Cum a ajuns Osama Bin Laden jihadist! Primele declarații ale mamei teroristului

Ultima actualizare:

    Mama lui Osama Bin Laden a vorbit despre transformarea fiului eiFoto:Getty
Mama lui Osama Bin Laden a vorbit despre transformarea fiului eiFoto:Getty

Alia Ghanem, mama lui Osama Bin Laden, a vorbit deschis despre fiul ei cel mare, în cadrul unui interviu acordat publicației The Guardian. Deși Osama a fost fondatorul reţelei teroriste al-Qaida și este cunoscut drept unul dintre cei mai mari inamici ai Statelor Unite, mama acestuia susține că băiatul ei a fost influențat de alte persoane, el fiind „un copil bun” până la vârsta de 20 de ani.

Mama lui Osama Bin Landen a acordat pentru prima dată un interviu, în exclusivitate pentru publicația britanică The Guardian, în care a susținut că fiul ei cel mare a fost „un copil bun, un băiat timid, ambițios și inteligent”, care s-a lăsat prins sub influența negativă a altor persoane, care i-au arătat calea către terorism. Alia Ghanem și-a deschis sufletul și a vorbit, cu nostalgie, pentru prima dată despre primul ei fiu, care a fost ucis la 2 mai 2011 de către trupele americane, în urma actelor teroriste săvârșite de organizația Al-Qaida, el fiind liderul mișcării extremiste.  

„A fost un copil foarte bun până când i-a întâlnit pe oamenii care i-au spălat creierul”, i-a asigurat Alia pe reporterii The Guardian, care au avut nevoie de acordul autorităților saudite pentru realizarea interviului. Din interiorul căminului său din orașul Jeddah, mama lui Bin Laden a povestit modul în care a avut loc transformarea fiului ei, care nu a fost o persoană extremistă de la început, lăsându-se influențat de „anturaj”, conform spuselor ei. Osama și-ar fi dezvoltat spiritul „radical” la vârsta de 20 de ani, în momentul în care a intrat la Facultatea de Economie a Universităţii Regele Abdulaziz.


    Osama Bin Laden a fost împuşcat în cap şi în piept de către o echipă de soldați americaniFoto: Getty
Osama Bin Laden a fost împuşcat în cap şi în piept de către o echipă de soldați americaniFoto: Getty

 „Oamenii de la universitate, colegii lui, l-au schimbat. A devenit altcineva. A fost un copil foarte bun până când i-a întâlnit pe oamenii care i-au spălat creierul(..) Îi spuneam să stea la distanţă de ei, dar nu îmi povestea niciodată nimic, pentru că mă iubea foarte mult”, a mărturisit Alia. 

„Toţi cei care l-au cunoscut în tinereţe l-au respectat. Eram foarte mândri de el. Chiar şi Guvernul saudit l-a tratat cu respect, însă, ulterior, a devenit un mujahedin“, a adăugat unul dintre frații fostului lider al-Qaida, prezent la interviu. 

Mama lui Osama Bin Laden nu și-a imaginat că fiul ei va ajunge jihadist

„Am rămas devastaţi. Nu am vrut asta“, a explicat Alia Ghanem. Mama lui Osama și-a amintit că și-a văzut ultima dată fiul cel mare în 1999, într-o bază din Afganistan: „A fost foarte fericit să ne primească. Ne-a arătat locul şi a oganizat un adevărat festin în cinstea noastră“. Deși Alia Ghanem are numai cuvinte de laudă la adresa fiului ei, unul dintre frații fostului lider al-Qaida le-a explicat jurnaliștilor situația: „ Mama noastră încă nu poate accepta că vina i-a aparţinut fratelui nostru. L-a iubit atât de mult încât refuză să-l facă responsabil pentru asta ( atentatele din 11 septembrie n.r). Îi ştie doar latura pozitivă. Nu a avut niciodată ocazia să vadă şi jihadistul din el“. 

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net