Cum ar arăta călătoriile cu avionul de acum încolo: același număr de scaune, dar cu plexiglas între ele

Ultima actualizare:

    Scaunul cu două fețe a fost numit Janus, după un zeu al Romei Antice
Scaunul cu două fețe a fost numit Janus, după un zeu al Romei Antice

Distanțarea socială nu prea se poate respecta în timpul călătoriilor cu avionul, iar situația, una sensibilă, este în atenția autorităților. S-a pus problema lăsării scaunului din mijloc liber, însă multe companii low cost s-au opus. Astfel, designerii de avioane au venit cu o altă soluție.

„Nu putem să facem bani cu o ocupare de 66%. Locul din mijloc nu generează nicio distanţare socială, aşa că e un fel de idee idioată care nu va aduce nicio realizare oricum”, a declarat Michael O`Leary, CEO-ul unei companii aeriene care operează în România, citat de digi24.ro. Nici alte companii aeriene nu sunt de acord cu lăsarea scaunului din mijloc gol. Designerii italieni de la Aviointeriors au venit cu soluții și au prezentat două modele de scaune care nu compromit spațiul din aeronavă, însă protejează călătorii.

Prima soluție presupune ca scaunul din mijloc să fie așezat invers și să fie izolat cu margine înaltă de plexiglas. Toate scaunele ar fi confecționate din materiale care se pot igieniza ușor și repede.

A doua soluție nu presupune reorganizarea poziției scaunelor din aeronavă, ci doar montarea pe cele standard, existente, a unor paravane transparente care să ridice o barieră între pasageri. S-ar reduce astfel, într-o oarecare măsură, probabilitatea contaminării aerului cu virusuri.

Se pot monta panouri de protecție între scaune
Se pot monta panouri de protecție între scaune

Compania de design interior a declarat pentru CNN că deja companiile au manifestat interes pentru cele două concepte și că s-a început parcurgerea etapelor de proiectare. De la stadiul de concept până la implementare ar trece, totuși, o perioadă de 8-11 luni.

image
image
image
image
image
image
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net