Cum arată centrul nuclear al Coreei de Nord. Imagini inedite

Ultima actualizare:

    Centrul se află pe o insuliţă, la sud de capitala Phenianfoto: cnn.com
Centrul se află pe o insuliţă, la sud de capitala Phenianfoto: cnn.com

Liderul Kim Jong-Un a împlinit vineri (8 ianuarie) 33 de ani, într-o perioadă în care Coreea de Nord a anunţat că a testat cu succes o bombă cu hidrogen. Reporterii CNN au mers la noul Centru pentru Ştiinţă şi Tehnologie pentru a vedea cu ce se mândresc liderii nord coreeni.

Situat pe insula Ssuk-som, la sud de Phenian, parcul ştiinţific are forma unui atom şi a fost deschis pe 1 ianuarie de Kim Jong-Un. Conform oficialilor, centrul e o dovadă a faptului că ştiinţa e o prioritate pentru Coreea de Nord, notează cnn.com

În centru, vizitatorii şi cei care lucrează acolo au acces la calculatoare şi la intranetul nord coreean, care constă în site-uri de propagandă şi este strict controlat de guvern. 

Imagini de la Centrul de Ştiinţă şi Tehnologie

Un vizitator, Lee Jue Sung, un student la medicină în vârstă de 22 de ani, a declarat că programul nuclear ţine de "siguranţa naţională, îl avem pentru a ne proteja de duşman. Imperialiştii americani încearcă mereu să ne invadeze ţara, sunt atât de agresivi".

Coreenii de sud sfidează în continuare Pheninanul

Reporterii CNN au încercat să discute şi cu oamenii de ştiinţă care lucrează la centru, dar autorităţile le-au refuzat accesul. Mai mult, vizita jurnaliştilor americani a avut loc la scurt timp după ce Coreea de Sud a început să transmită din nou mesaje de propagandă la boxele din zona de graniţă. Gestul sud coreenilor a înfuriat autorităţile de la Phenian, mai ales că a fost făcut chiar de ziua lui Kim Jung-Un.

Ziua liderului nord-coreean nu e sărbătorită în mod oficial, dar orice locuitor al ţării ştie "a cui e ziua".

Vecinii Coreei de Nord neagă testele bombei cu hidrogen

După anunţul făcut pe 6 ianuarie de Coreea de Nord, că au testat cu succes o bombă cu hidrogen, China, Coreea de Sud, Japonia şi Statele Unite au testat radiaţiile din zonă pentru a vedea dacă e adevărat sau nu. Ei nu au găsit nimic care să confirme declaraţiile făcute de guvernanţii nord-coreeni, dar aceştia insistă că testele au fost făcute adânc în munţi, pentru a minimiza efectele asurpa mediului.

Kim Jung-Un a investit masiv în ştiinţă şi tehnologie şi mizează pe dezvoltarea în paralele a programului nuclear şi a economiei. Testarea bombei cu hidrogen întăreşte puterea lui Kim Jung-Un în Coreea de Nord: în acest fel, el poate reduce bugetul armatei convenţionale şi poate controla mai bine puterea militară. 

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net