Planul de a construi un zid la granița dintre Statele Unite și Mexic este până în acest moment cea mai îndrăzneață și controversată decizie a noului președinte american. Este însă o mică problemă...există deja o rețea de obstacole și garduri ce se întind pe o distanță de peste 3.000 km de-a lungul frontierrei.


Granița dintre Mexic și Statele Unite se întinde de la Oceanul Pacific în vest, până la Oceanul Atlantic în est și străbate o varietate de forme de relief, de la crestele montane, până la deșert și câmpii întinse.

Donald Trump plănuieste însă separarea dintre cele două state printr-un zid impenetrabil, continuu, care să se întindă de la un ocean la altul. 

frontiera_1.jpg

trump granita sua mexic
Granița se întinde de la Oceanul Pacific, la Oceanul Atlantic
Foto: Getty

Actuala barieră frontalieră este bine întărită mai mult în zonele foarte populate, după cum precizează The Sun. Acolo unde este prezent, actualul „zid” este nici mai mult nici mai puțin decât un gard din sârmă ghimpată, pe alocuri câțiva stâlpi de beton și bare de metal ruginite.

frontiera_3.jpg

trump granita sua mexic
Obstacole și garduri ce se întind pe o distanță de peste 3.000 km de-a lungul frontierrei
Foto: Getty

Astfel de bariere se regăsesc în zonele populate, dar în ceea ce privește regiunile sălbatice, pustii, acestea sunt nemarcate și doar condițiile de mediu austere împiedică intrușii să treacă granița. Dar nu întotdeauna sălbăticia îi împiedică pe oameni să se aventureze în zonele deșertice.

frontiera_6.jpg

trump granita sua mexic
Actuala barieră frontalieră este bine întărite mai mult în zonele foarte populate
Foto: Getty

Trump dorește securizarea granițelor SUA și plănuiește construirea unui zid care va costa peste șapte milioane de dolari. În plus, vor mai fi recrutați încă 5.000 de agenți vamali, care se vor alătura celor 20.000 deja existenți, însărcinați cu apărarea frontierelor.

frontiera_5.jpg

trump granita sua mexic
Zidul conceput de Trump va costa peste șapte milioane de dolari
Foto: Getty
 
 
Loading...