Imediat după producerea celor 3 explozii din capitala Belgiei, în urma cărora şi-au pierdut viaţa, până în prezent, 32 de persoane şi alte 230 au fost rănite, apar şi primele indicii cu privire la cei care au declanşat teroarea la Bruxelles.


Presa din Belgia a publicat mai multe poze cu trei suspecţi care au fost surprinşi pe camerele de vedere ale aeroportului unde a avut loc tragedia chiar înainte de explozii, informează The Mirror.

Potrivit publicaţiei doi dintre suspecţi ar fi atentatorii sinucigaşi care s-au aruncat în aer la aeroport. Cel de-al treilea este căutat acum de autorităţile belgiene, care au emis deja un mandat de arestare pentru prinderea lui.

aeroport-belgia.jpg

Aşa arată aeroportul din Bruxelles după ce au explodat bombele
foto: twitter

Ei sunt cei trei suspecţi surprinşi de camerele de supraveghere ale terminalului de pe aeroportului internaţional din Bruxelles. În imagine se poate observa că toţi trei au cărucioare pentru bagaje. Doi dintre ei sunt îmbrăcaţi în negru, iar cel de-al treilea poartă o jachetă deschisă la culoare.

Atentate la Bruxelles: cum au trecut neobservaţi

Un detaliu care iese în evidenţă este faptul că fiecare dintre cei doi bărbaţi îmbrăcaţi în negru poartă mănuşă neagră pe mâna stângă. Bănuiala jurnaliştilor belgieni, dar şi a autorităţilor din Bruxelles, este că ei îşi ascundeau, astfel, detonatoarele. Mai mult: oficialii belgieni spun că în bagajele unuia dintre atentatori se afla o bombă. Cei doi au murit, cel mai probabil, după ce au detonat bombele.

Imagini dramatice din timpul atentatelor de la Bruxelles

 • bruxelles explozii aeroport
  Două explozii puternice au avut loc, în urmă cu puțin timp, pe aeroportul din Bruxelles
  Foto: Twitter
 • bruxelles explozii aeroport
  Presa belgiană vorbește de zeci de morți și răniți
  Foto: Twitter
 • bruxelles explozii aeroport
  Oamenii au fost evacuați
  Foto: Twitter
 • bruxelles explozii aeroport
  Potrivit presei din Belgia, 11 oameni au murit, iar 25 au fost răniți
  Foto: Twitter
 • bruxelles explozii aeroport
  Momente de panică pe aeroportul din Bruxelles
  Foto: Twitter
1/5

Suspectul în jachetă de culoare deschisă este presupus în viaţă şi dat în urmărire. Despre el, jurnaliştii belgieni spun că ar fi fugit de la faţa locului după ce bomba pe care o avea asupra lui nu s-a declanşat. Presa belgiană speculează chiar că cel de-al treilea suspect ar putea fi în spatele atentatului de la metrou.

Frederic van Leeuw, procuror federal al Belgiei: „O imagine a celor trei suspecţi a fost surprinsă pe aeroportul Zaventem. Cel mai probabil, doi dintre ei au comis atentate sinucigaşe, iar al treilea, îmbrăcat cu o haină deschisă la culoare şi cu o şapcă, este căutat”, mai scrie sursa citată.

Loading...