Cum a fost întâmpinat Emmanuel Macron în SUA. Ce discuții vor purta cei doi președinți

Ultima actualizare:

    Cele două cupluri prezidențiale, în cadrul vizitei de stat a președintelui Franței, în SUAFoto: Captură Youtube
Cele două cupluri prezidențiale, în cadrul vizitei de stat a președintelui Franței, în SUAFoto: Captură Youtube

Președintele SUA, Donald Trump, alături de soția sa, Melania, i-au întâmpinat marți, la Casa Albă, pe Emmanuel Macron şi soţia sa, Brigitte, cu 21 de salve de tun.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a sosit luni la Washington, într-o vizită de stat, prima de acest gen, organizată de Donald Trump, de la preluarea mandatului, conform Reuters. Potrivit presei internaţionale, unul dintre subiectele importante care vor fi dezbătute de cei doi şefi de stat este viitorul acordului cu Iranul în domeniul nuclear.

Emmanuel şi Brigitte Macron au fost întâmpinaţi cu onoruri la baza militară Saint Andrews, din apropiere de Washington, fiind așteptați de ambasadorul francez în Statele Unite şi de şeful protocolului american. Emmanuel Macron a ţinut să spună câteva vorbe în limba engleză, în momentul în care a aterizat, din respect pentru cei ce-l intervievau, continuând mai apoi să dea detalii cu privire la complexitatea agendei politice a acestei întâlniri. Aceasta a spus că  se va discuta despre securitate, relaţiile economice şi culturale, nu doar dintre cele două ţări, ci la nivel mondial, conform Digi24. 

Trump și Prima Doamnă au știut cum să-i primească pe omologii lor, și au organizat o cină privată organizată în Mount Vernon, la reședința primului președinte american, George Washington. Marți seară, 24 Aprilie, la Casa Albă se va da un dineu în cinstea sosirii președintelui Franței, organizat chiar de Melania Trump. La eveniment vor fi prezenți în jur de 150 de invitați, iar presa va fi ținută la distanță. Miercuri, Emmanuel Macron va ține și un discurs în faţa Congresului american, fiind astfel primul președinte francez din ultimul deceniu, care va avea această oportunitate.

Trump a ținut să mulţumească Franţei pentru că s-a alăturat Statelor Unite şi Marii Britanii în misiunea cu rachete pe care au efectuat-o împotriva Siriei, după prespusul atac cu arme chimice din statul sirian. Acesta a amintit de vechea legătură dintre SUA şi Franţa, ale căror forţe s-au unit în perioada războiului de independenţă faţă de Marea Britanie din secolul XVIII.„Preşedinte Macron, popor al Franţei, al SUA, acum este momentul să fim puternici, să fim uniţi!”, a spus Trump, înainte de începerea formalităților de lucru. La rândul său, Macron a subliniat că vizita sa "stă mărturie forţei" relaţiei dintre Paris şi Washington şi a făcut apel la cooperare între cele două ţări împotriva militanţilor islamişti, în problema Coreei de Nord şi Iranului, a schimbărilor climatice, precum şi pentru un "comerţ liber şi corect", conform stiripesurse.ro 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
image png
Inundatii Dubai jpg
tarom  Mediafax jpg
image png
zacusca dovlecei 1 png
Ghid de cumpărare TV Smart 2021: Cum să alegi cel mai bun televizor inteligent? jpeg
bani curs valutar dolari jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (5) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net