Cum a fost posibil atentatul de la Nisa: Teroristul i-a mințit pe polițiști că vinde înghețată

Ultima actualizare:

    Greșelile forțelor de ordine au fost principalul motiv pentru care un astfel de atentat a fost posibilFoto: AP
Greșelile forțelor de ordine au fost principalul motiv pentru care un astfel de atentat a fost posibilFoto: AP

Noi informații halucinante au apărut a doua zi după masacrul de la Nisa. Șoferul camionului ar fi reușit să intre pe bulevardul Promenade des Anglais, omorând 84 de oameni și rănind alți peste 100, după ce le-ar fi spus polițiștilor că livrează înghețată. La eveniment erau prezenți peste 5.000 de oameni.

Martorii oculari au declarat că șoferul a intrat în mulțime ca prin brânză și conducea mașina în zig-zag cu o viteză de 50 de kilometri la oră. Mohamed Lahouaiej Bouhlel, un cetățean francez de origine tunisiană, i-ar fi mințit pe polițiști că livrează înghețată, fapt pentru care a reușit să forțeze gardul de securitate de pe faleză de la Promenade des Anglais, acolo unde mulțimea urmărea un foc de artificii. Greșelile forțelor de ordine au fost principalul motiv pentru care un astfel de atentat a fost posibil.

Vezi aici traseul camionului și cum au eșuat poliștii să-l omoare pe terorist la timp.

Camionul era blindat

Se pare că șoferul ar fi modificat parbrizul camionului frigorific, făcându-l rezistent la gloanțe, potrivit debka.com. Cu parbrizul blindat, Mohamed Lahouaiej Bouhlel și-a continuat drumul prin miile de oameni, fără a fi oprit de autorități. Armele folosite de polițiștii din Nisa nu puteau opri un astfel de camion modificat, iar aici intervine o altă problemă. Forțele de ordine, care se află în alertă teroristă de mai bine de un an, ar fi trebuit să fie mult mai pregătite, având în vedere că era Ziua Națională a Franței,e veniment care strânge mii de oameni în marile orașe ale țării. Și șoferul era înarmat. El avea asupra lui un pistol de calibru mic, dar și câteva grenade și arme false. Bărbatul a tras de mai multe ori cu pistolul, înainte ca forțele de ordine să reușească să-l neutralizeze.

Forțele de ordine, principalele vinovate

Camionul folosit drept armă a fost închiriat special pentru masacrul de Ziua Națională a Franței.  Specialiștii susțin că dacă forțele de ordine franceze ar fi fost pregătite, un astfel de atac nu ar fi avut loc. Având în vedere că era Ziua Națională a Franței, unde participau mii de oameni, autoritățile ar fi trebuit să fie dotate cu arme mai eficiente, care să îl neutralizeze imediat pe teroristul ce a reușit să pună în genunchi orașul Nisa. Starea de urgență instaurată după atacurile din noiembrie, care ar fi trebui să iasă din vigoare la 27 iulie, va fi prelungită cu încă trei luni. Cetățenilor francezi, dar și turiștilor aflați în Franța, le este frică să mai iasă din locuințe.

Mohamed Lahouaiej Bouhlel avea 31 de ani și era de origine tunisiană. Bărbatul se mutase în Franța în urmă cu patru ani. Potrivit vecinilor, teroristul era căsătorit și avea trei copii. Nu se știe dacă avea o legătură cu vreo grupare teroristă sau dacă era simpatizant al Islamului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net