Cum îi răsplăteşte ISIS pe membrii grupării. Nici vorbă de cele 72 de virgine

Ultima actualizare:

    Gruparea teroristă ISIS ar urma să lovească inima EuropeiFoto: Twitter
Gruparea teroristă ISIS ar urma să lovească inima EuropeiFoto: Twitter

În urma recuceririi unor teritorii de sub dominația Statului Islamic, soldații au descoperit recent un document în care este trecută răsplata pentru militanții ISIS care-și făceau datoria de asasini. În mod paradoxal, printre ofertele de remunerație, nu se regăsesc și cele 72 de virgine.

Lista a fost descoperită într-una dintre „fortărețele urbane” din Irak care au aparținut Statului Islamic, iar potrivit acesteia, luptătorii jihadiști erau încurajați să comită cât mai multe atrocități, informează The Mirror.

Au fost scoase la lumină tot felul de caiete și jurnale în care era ținută evidența plății pentru crimele comise. Li se oferea siverse sume de bani, în funcție de câți oameni ucideau. Li se ofereau bani și dacă reușeau să doboare avioane, elicoptere, drone, sau să incendieze tancuri și să distrugă anumite ținte militare.

De asemenea, aceștia erau plătiți în dirhame și dinari, fiind monedele pe care conveniseră să le folosească în interiorul Califatului. Iată cum erau răsplătiți militanții ISIS:


    Luptătorii ISIS erau plătiți în dinari și dirhamiFoto: The Mirror
Luptătorii ISIS erau plătiți în dinari și dirhamiFoto: The Mirror

Pentru doborârea unui avion, elicopter sau o dronă: șapte dinari de aur (926 de euro) pentru orice unitate sau luptător care îndeplinit „datoria”

Pentru distrugerea unui tanc: șapte dinari de aur (926 de euro)

Pentru lovirea unei ținte militare: un dirham de argint (aproape un euro), însă doar dacă se filmează momentul sau există un martor

Pentru uciderea unui „soldat necredincios” (dar nu de lunetiști): zece dirhami de argint (în jur de 4,60 euro)

Pentru capturarea unui „soldat necredincios”: un dirham de argint (aproape un euro)

De asemenea, dacă ar fi doborât un lunetist în fața uui „martor”, luptătorii ar fi fost răsplătiți cu o jumătate de dinar, iar dacă și filmau momentul, primeau un dinar. După cum se poate vedea în listă, uciderea unui „necredincios” era mai bine plătită decât capturarea și menținerea acestuia în viață.

Foarte mulți dintre teroriștii sinucigași, potrivit credinței musulmane, credeau că sacrificiul lor va fi răsplătit în Viața de Apoi cu 72 de virgine. Se pare însă că în documente nu apare nici urmă de așa ceva, nici măcar ca o aluzie, sau ca o mențiune formală.


    Un terorist sinucigaș, filmat în timp ce se îndrepta cu o mașină echipată cu explozibil spre o linie de apărare cu tancuriFoto: The Mirror
Un terorist sinucigaș, filmat în timp ce se îndrepta cu o mașină echipată cu explozibil spre o linie de apărare cu tancuriFoto: The Mirror

În „fortăreața” din orașul irakian Bashiqa au mai fost descoperite și documente religioase și liste în care se vorbea despre faptul că băieții care încă n-au ajuns la pubertate sunt „o tentație printe musulmani”. „După cum se spune, să stai cu o sclavă, e ca și cum ai sta cu un demon lângă tine, dar dacă mai e și un băiat, atunci sunt doi demoni și după cum știți, Allah  pedepește sodomia”, era scris într-un document. Luptătorii ISIS erau sfătuiți să îi radă pe cap pe băieți, dar să nu stea în aceeași cameră cu ei.

image
image
image
image
image
image
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
image
actualitate.net
image
actualitate.net