Fostul lider libian, Muammar al-Gaddafi, executat în urma Primăverii Arabe, era recunoscut pentru pedofilie și orgiile sexuale la care lua parte. În spatele ușilor închise, în fortăreața de lângă Tripoli, Gaddafi obliga copii, fete și băieți deopotrivă să întrețină relații sexuale cu el.


Unele dintre aceste relatări au fost dezvăluite de Annick Cojean, jurnalistă la cotidianul Le Monde, care a scris într-un bestseller despre drama unei adolescente de 15 ani, dusă special fostului dictator al Libiei pentru a-i fi sclavă sexuală.

Jurnalista povestește în cartea „Haremul lui Gaddafi” că despotul era foarte selectiv în ceea ce privește femeile care urmau să-i îndeplinească dorințele sexuale. Era atras în special de anumite categorii de femeie, precum celebrități, studente, eleve, jurnaliste, dar și soții de demnitari. Atunci când își alegea o femeie, i se făceau analize de sânge înainte de a merge în patul dictatorului, pentru a fi sigur că partenera este sănătoasă, relatează historia.ro.

gaddafi_1.jpg

muammar al-gaddafi
Era foarte selectiv cu femeile care urmau să-i fie sclave sexuale
Foto: Getty

Cojean povestește despre o elevă de 15 ani, pe nume Soraya, pe care Gaddafi a întâlnit-o în timpul unei ceremonii în care fetița i-a adus (cum este obiceiul în cazul dictatorilor) un buchet de flori. Gaddafi le-a indicat discret acoliților săi că o dorește pe copilă, așa că a doua zi, i-a fost oferită în camera personală din beciul fortăreței. Înainte de a-l întâlni pe lider, fata a fost dusă la palat unde a fost dezbrăcată, epilată și abia apoi dusă la despot.

Când a văzut-o, acesta i-a spus direct ce dorește de la ea: „Nu-ți fie teamă. Sunt tatăl tău. Sunt și fratele, și iubitul tău. Voi fi totul pentru tine, pentru că vei rămâne să locuiești cu mine pentru totdeauna.” Cum era de așteptat, Soraya l-a respins și drept pedeapsă, a fost dată pe mâna șefului haremului, pentru „a fi educată”. A fost obligată să se uite la înregistrări pornografice și să-l privească pe Gaddafi cum viola fete și băieți. Copila a fost ținută la palat cinci ani, timp în care a fost violată aproape zilnic.

 
 
Loading...