Joi, 16 iunie, deputata laburistă britanică a murit după ce a fost împușcată și înjungheată. Polițiștii și medicii legiști au aflat mai multe detalii în privința morții femeii politician. S-a constatat că primea de mai mult timp diverse mesaje în care era amenințată cu moartea și s-a observat că înainte de a fi ucisă, a fost bătută crunt.


În ultimele trei luni, Jo Cox (41 de ani) primea tot felul de mesaje dubioase care atentau la viața ei. Din acest motiv, deputata începuse să se teamă pentru siguranța sa, astfel că își întărise paza, relatează DailyMail.co.uk.

Atacatorul a bătut-o și a pus-o la pământ, după care a împușcat-o de trei ori, una dintre împușcături fiind în cap. Deși zăcea lipsită de viață, ucigașul a înjungheat-o apoi de mai multe ori.  Crima s-a petrecut în dreptul unei biblioteci din vestul orașului Yorkshire, în timp ce Jo se îndrepta spre circumscripția electorală. 

jo_cox_1.jpg

jo cox
A fost atacată în dreptul unei biblioteci
Foto Daily Mail

După două ore de la moartea ei, soțul său, Brendan, cu care are doi copii, de trei, respectiv cinci ani, a publicat pe contul său de Twitter un mesaj prin care îi îndeamnă pe oameni "să lupte împotriva urii care a ucis-o". 

ucigasul_lui_jo_cox.jpg

thomas mair ucigas jo cox
Thomas Mair, ucigașul lui Jo Cox
Foto Daily Mail

Problema întăririi securității personale a fost pusă anul trecut, după ce a devenit deputată și a început să primească mesaje abuzive și prin care era amenințată cu moartea. Thomas Mair (52 de ani) este în momentul de față arestat, fiind principalul suspect în cazul morții lui Jo Cox. Martorii spun că bărbatul ar fi strigat "Întâi Marea Britanie" înainte de a o împușca în plină zi.

Loading...