Prinţul Harry a mărturisit că familiile simt deseori ruşine şi vină când nu reuşesc să identifice că cei apropiaţi se confruntă cu probleme de sănătate mintală. El a vorbit despre acest lucru în contextul în care soția lui, Meghan Markle, a dezvăluit în emisiunea lui Oprah Winfrey că s-a gândit la sinucidere, din cauza problemelor pe care le avea ca membru al familiei regale britanice


Ducele de Sussex a vorbit despre asta în episodul „The Me You Can't See: A Path Forward”, lansat joi de Apple TV+. Invitată a fost şi actriţa Glenn Close. Ea şi ducele au discutat despre cum se simt membrii familiilor când află că cei dragi suferă de probleme de sănătate mintală.

„Ca părinţi, fraţi, din ce am învăţat, există un element de ruşine pe care o simţim, pentru că ne gândim: Cum de nu am văzut asta? Cum de nu am ştiut? Cum de nu te-ai simţit suficient de confortabil să vii la mine şi să împărtăşeşti asta cu mine? Dar toţi ştim, când oamenii suferă şi se chinuie, că suntem toţi incredibili de buni să acoperim asta pentru ce care ştiu că acoperim asta”.

"Sunt cumva ruşinat de felul în care am gestionat asta"

Prinţul Harry a descris cum a aflat despre depresia soţiei lui, Meghan Markle, când ea a decis să îi împărtăşească faptul s-a gândit la suicid.

Harry i-a spus anterior jurnalistei Oprah Winfrey, cu care realizează serialul „The Me You Can't See”: „Sunt cumva ruşinat de felul în care am gestionat asta. Îmi era ruşine că era atât de rău. Mi-a fost ruşine să spun familiei”.

În timpul episodului de joi, ducele a explicat cum pot oamenii să interacţioneze cu cei care se gândesc să îşi ia viaţa. El a subliniat importanţa de a le spune că nu sunt singuri.

„Mulţi se tem să fie la capătul celălalt al conversaţiei, pentru că simt că nu au uneltele potrivitte pentru a oferi sfatul bun. Dar ce vrei să spui este că eşti acolo. Asculţi, pentru că să asculţi şi să fii parte din acea conversaţie este, fără îndoială, cel mai bun prim pas pe care îl poţi face”, a adăugat el.

 
 
Loading...