Cum a reușit Germania să aibă o rată de mortalitate atât de mică, deși nu a instituit carantină totală! Chiar și experții sunt nedumeriți

Ultima actualizare:

    Angela Merkel, cancelarul Germaniei, a luat măsuri stricte încă de la începutul apariției primelor cazuri de coronavirusFoto: AFP
Angela Merkel, cancelarul Germaniei, a luat măsuri stricte încă de la începutul apariției primelor cazuri de coronavirusFoto: AFP

Măsurile luate împotriva coronavirusului în Germania au dat roade. Rata mortalității este considerabil mai mică, față de celalte state europene, care sunt "sufocate" zilnic de cifre îngrijorătoare. Testarea masivă a populației, vârsta pacienților infectați cu Covid-19, dar și un sistem medical puternic par să fie "ingredientele" care au adus succes Germaniei, în lupta cu pandemia de coronavirus.

Europa a depășit demult China la numărul deceselor înregistrate din cauza Covid-19, Italia fiind pe primul loc, urmată cu repeziciune de Spania. Numărul deceselor cauzate de epidemia de coronavirus în Italia a ajuns miercuri (25 martie) la 7.503, deși țara se află în carantină totală de aproape o lună. În lume, infecția cu noul coronavirus a făcut 21.353 de victime, iar Europa este acum epicentrul focarului Covid-19. Țările europene par depășite de situație, însă în cazul Germaniei, lucrurile stau cu totul altfel.

Spre deosebire de Marea Britanie, Franța, Italia și Spania, Germania nu a daclarat carantină totală în adevăratul sens al cuvântului. În schimb, încă de la început, autoritățile au luat măsuri excepționale pentru impunerea distanțării sociale, printre care interzicerea adunărilor a mai mult de două persoane. Doar în Bavaria, unde au fost anunțate primele cazuri de coronavirus în ianuarie, este o stare de carantină totală, relateaă The Independent.

Bunicii nu locuiesc cu nepoții, așa se întâmplă în alte state europene

Străzile din Berlin sunt goale, deși nu a fost instituită carantină totală
Străzile din Berlin sunt goale, deși nu a fost instituită carantină totală

Până acum, Germania a reușit să evite nivelul catastrofic de infecție care a făcut ravagii în Spania și în Italia. Până miercuri, au murit doar 181 de oameni, din 35.714 cazuri confirmate pe teritoriul german. Asta în comparație cu Italia, unde au murit peste 7.000 sau cu Spania, unde și-au pierdut viața peste 3.000 de bolnavi. 

Rata scăzută de mortalitate din Germania i-a șocat chiar și pe experții epidemiologi. Una dintre teorii este că cei mai mulți bolnavi din Germania sunt foarte tineri, media fiind de 47 de ani. În Italia, unde rata de mortalitate este de 9%, media de vârstă a bolnavilor de coronavirus este de 63 de ani. Specialiștii susțin că nemții care s-au îmbolnăvit sunt tineri ce s-au întors de la ski din Austria sau au venit din Italia. Bătrânii din această țară nu locuiesc alături de copiii sau nepoții lor, așa cum o fac cetățenii altor țări europene.

Germania a fost în alertă maximă încă din ianuarie, pe când Europa nu lua în serios amenințarea pandemiei

Deși a fost criticat, guvernul german i-a alertat pe cetățeni încă din ianuarie că situația poate fi deosebit de gravă, Angela Merkel precizând că se poate ajunge în situația în care 70% din populație se poate îmbolnăvi de coronavirus. Asta se întâmpla pe vremea când în Italia erau doar câțiva zeci de morți, iar Europa părea departe de problemele cu care se confruntă acum. Oamenii au respectat regulile de distanțare socială, restaurantele și pub-urile din Berlin fiind toate închise. Chiar și traficanții de droguri de la colț de stradă poartă mănuși și măști, conform sursei citate mai sus.

Totodată, văzând ce se întâmplă în Europa, Germania și-a pregătit sistemul medical ca "de război" și a făcut asta din timp, înainte să apară multe cazuri de infecție cu Covid-19.

Țara a fost în alertă maximă încă din Ianuarie, potrivit profesorului epidemiolog Marilyn Addo: "Am avut timp să ne pregătim. Am avut grijă deosebită încă de la primele cazuri care au apărut". De asemenea, Germania a învățat din greșelile celorlalte țări și a reușit să facă un stoc de teste, dar și de ventilatoare. Testarea masivă a populației a ajutat la depistarea cazurilor fără simptome, care au pus mari probleme în alte state europene. Sistemul medical german este unul dintre cele mai bune din Europa. 

Cu toate acestea, Germania nu s-a culcat pe o ureche și continuă să testeze populația și să ia măsuri restrictive, pentru a evita un eventual colaps medical din cauza numărului mare de îmbolnăviri.

Citește și

De ce bilanțul negru din Italia continuă să crească, deși țara se află în carantină totală. Explicația îngrijorătoare

Cancelarul german Angela Merkel, în izolare la domiciliu. A intrat în contact cu un medic cu coronavirus

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net