Cum s-au văzut protestele anti-refugiaţi din Koln din exterior

Ultima actualizare:

    Mii de oameni au ieşit în stradă în KolnFoto: Getty
Mii de oameni au ieşit în stradă în KolnFoto: Getty

Oraşul Koln, un oraş liniştit, este centrul unor proteste de amploare după ce peste 400 de femei au depus plângere, spunând că au fost agresate sexual în seara de Revelion, în centrul oraşului. Atacurile au fost puse la cale de grupuri mari de bărbaţi, despre care victimele spun că arătau ca arabi. Conform autorităţilor, cei care au fost verificaţi şi care se află sub investigaţie sunt refugiaţi sau stau în Germania ilegal. Aceste incidente au pus paie pe foc în dezbaterea privind politica Germaniei vizaviz de refugiaţi, iar oamenii au început să iasă în stradă.

Peste 2000 de membri ai mişcării anti-refugiaţi PEGIDA au protestat sâmbătă (9 ianuarie) în faţa gării centrale din Koln împotriva politicii liberale a Germaniei, în timp ce un alt grup de manifestanţi striga: "Un vrem nazişti aici". 

Deşi pare ciuda, notează dw.com, aceste proteste sunt ceva bun pentru unii. "Nu zic că aceste acaturi sunt ceva normal. Doar că sunt surprinsă că autorităţile le tratează cu atât de multă seriozitate. De unde vin eu, nu poţi să spui poliţiei că ai fost atinsă sau hărţuită de un străin. Îţi râd în faţă şi îţi spun că nu au ce face", a explicat Chiara Gabrielli, o studentă din Italia stabilită în Germania. 

"Oamenii sunt atât de şocaţi de ceea ce s-a întâmplat încât nu le vine să creadă că astfel de lucruri se întâmplă mereu în alte ţări. E trist, nu ar trebui să fie aşa. Cam 1.000 de oameni? Da, cred că da. Aş vrea ca şi în ţara mea oamenii să iasă în stradă pentru femei", a mai spus fata. 

Membrii mişcării PEGIDA îşi doresc să cei care îi critică să nu îi numească "noii nazişti ai Germaniei". "Nu toţi străinii sunt criminali. Se ştie că Germania are nevoie de oameni tineri, creativi, talentaţi, dar nu poţi să vii aici, să apelezi la ajutoare sociale, să ceri azil şi să încalci regulile. Pe bune, sună nazist ce spun?", a declarat un membru PEGIDA. 

Cei care se ocup mişcării nu văd lucrurile aşa însă. "Sigur că noi condamăn orice fel de hărţuire sexuală. De asta suntem aici. Dar noi spunem că suntem împotriva hărţuirii indiferent de cei care comit aceste fapte, celor de la PEGIDA le pasă de aceste lucruri doar când e vorba de refugiaţi", a explicat o opozantă a mişcării.

Multe activiste feministe sunt de părere că aceasta este adevărata problemă: faptul că discuţia nu are legătură cu violenţă la care sunt supuse femeile zilnic. "PEGIDA nu e de partea noastră. Sunt de partea celor care urăsc străinii. Dacă bărbaţii germani ar ataca femeile siriene, nu ar ieşi în stradă", a spus o protestatară anti-PEGIDA.

Autorităţile au folosit tunuri cu apă pentru a dispera grupul de manifestanţi PEGIDA, dar lucrurile nu s-au calmat. Cele două tabere au continuat să se certe în gara din Koln, iar oamenii legii au rămas pentru a-i supravegha. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
hannah gutierrez X jpg
molly peggy profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net