Cumplit! O călăuză, obligată să privească trupurile copiilor înecați

Ultima actualizare:

    Presupusa călăuză a fost scoasă din apele mării de polițiștii de frontierăfoto: captură
Presupusa călăuză a fost scoasă din apele mării de polițiștii de frontierăfoto: captură

Polițiștii de frontieră greci au cedat nervos. După ce luni de zile au fost nevoiți să scoată din apele mării trupurile neînsuflețite ale imigranților care încercau să ajungă în Grecia în bărci supraîncărcate, aceștia au găsit o metodă controversată de a pune capăt fenomenului. Polițiștii au fost filmați în timp ce obligau o călăuză să se uite la cadavrele a trei copii înecați.

Imaginile au fost prezentate de televiziunea britanică Sky. Este vorba despre o operațiune de salvare în apropierea insulei grecești Samos. Doi copii în vârstă de doi ani și o fetiță de patru ani și-au pierdut viața în naufragiu, conform AFP, citat de Hotnews.

Polițiștii de frontieră l-au arestat pe cal care conducea ambarcațiunea, un cetățean turc în vârstă de 21 de ani, și sub imperiul emoțiilor, l-au obligat să se uite la cadavrele celor trei copii morți.

Ministrul grec al Marinei a reacționat și, la scurt timp după difuzarea imaginilor, a criticat atitudinea polițiștilor. "Este evident un comportament nepotrivit", a declarat Thodoris Dritsas, într-un comunicat publicat luni 18 ianuarie. "Statul și agenții săi trebuie să își păstreze sângele rece și să rămână profesioniști față de orice deținut, chiar dacă e acuzat de crime odioase", a adăugat ministrul.Un procuror din Samos trebuie să decidă dacă cetățeanul turc, care a declarat pentru Sky News că a fost obligat să conducă barca, poate fi anchetat pentru crimă.

Călăuzele sunt pasibile de pedepse dure în Grecia, țara care se confruntă cu afluxul de migranți veniți din Turcia. Președintele grec Prokopis Pavlopoulos a acuzat luni autoritățile portuare din Turcia că susțin aceste călauze.

Atenție, imagini șocante!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net