Cuțitarii ISIS au filmat momentul în care i-au tăiat gâtul preotului din Franța

Ultima actualizare:

    Doi adepți ISIS au semănat panică în NormandiaFoto: AP
Doi adepți ISIS au semănat panică în NormandiaFoto: AP

"Franța este în război cu ISIS", a declarat președintele Francois Hollande după tragicul eveniment din biserica din Normandia, când cinci oameni au fost luați ostatici, iar unui preot de 84 de ani i-a fost tăiat gâtul. Conform martorilor, bărbații care au pătruns în lăcașul de cult înarmați cu cuțite au strigat "Allahu Akbar".

Și Vaticanul a condamnat actul de o cruzime revoltătoare, iar ISIS a revendicat evenimentul. Un martor tulburat de ceea ce a văzut a povestit că cei doi făptași l-au forțat pe preot să se pună în genunchi, au dat glas unor cuvinte de laudă la adresa religiei lor și apoi au filmat momentele în care l-au măcelărit pe bătrânul slujitor al Domnului, informează Daily Mail.

Atacatorii, despre care s-a aflat că erau soldați ISIS, erau cunoscuți de poliția din Franța încă de dinainte ca aceștia să-i taie beregata preotului Jacques Hamel care slujea la biserica din Saint-Etienne-du-Rouvray. Cei doi au fost împușcați mortal de oamenii legii. Unul dintre ei avea doar 19 ani, se numea Adel Kermiche și se afla sub monitorizare, după ce a făcut închisoare pentru că încercase de două ori să se alăture celor de la ISIS, în Siria. Se crede că el este cel care l-a forțat pe preot să îngenuncheze, în timp ce colegul său de fărădelegi a filmat totul. Un complice de-al celor doi, un adolescent de 17 ani, a fost săltat din casa lui din Saint-Etienne-du-Rouvray. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net