Un cutremur cu magnitudinea 6,8 grade pe scada Richter s-a produs vineri, 24 ianuarie, în estul Turciei. Patru persoane au murit, după ce mai multe clădiri s-au prăbușit, a anunțat ministrul de Interne Suleyman Soylu.


Seismul s-a produs în districtul Sivrice, din provincia Elazig, în jurul orelor locale 20:55, potrivit agenţiei guvernamentale pentru situaţii de urgenţă din Turcia. 

Ministrul de Interne Suleyman Soylu declarase inițial că nu au fost raportate decese în zonele afectate de cutremur. El a precizat că 4-5 clădiri s-au prăbușit în Sivrice și că două persoane au fost rănite, potrivit Digi 24.

Cutremur de 6,8 grade în Turcia

De asemenea, zeci de persoane au fost rănite și multe au fost date dispărute, existând suspiciuni că au fost prinse sub dărâmături, scrie The Mirror.

Seismul s-a produs în districtul Sivrice, în provincia Elazig din estul Turciei, în jurul orei locale 20:55, precizează agenţia guvernamentală pentru situaţii de urgenţă. Seismul a fost resimțit în Turcia, Siria, Georgia și Armenia.

Pe rețelele de socializare au fost publicate mai multe filmulețe din timpul seismului, dar și imagini cu ruinele unor clădiri prăbușite. Institutul american USGS a estimat magnitudinea la 6,7. Seismul vine după o serie de cutremure care au avut loc în cursul zilei de joi. Cel mai mare dintre acestea a avut 5,6.

 
 
Loading...