Cutremur puternic zguduie Turcia și Grecia. Peste 200 de victime

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Un cutremur puternic av\nd magnitudinea 6.7 s-a produs la 10 kilometri sud de stațiunea Bodrum (Turcia) și la 16-17 kilometri de Insula Kos (Grecia). Mai multe orașe turistice din zona Mării Egee au resimțit seismul. Aproximativ 200 de persoane au fost rănite iar 2 oameni și-au pierdut viața.

În cartierul Gumbet, din Bodrum, mai multe magazine au fost avariate de tsunamiul de mici dimensiuni, relatează postul de televiziune NTV. 

Primarul din Kos, George Kyritsis, a declarat pentru Reuters că s-au înregistrat două decese şi mai mulţi răniţi. Victimele se aflau în clădiri vechi, care s-au prăbuşit, relatează Associated Press. 

Valuri tsunami au inundat plajele hotelurilor de pe coasta Egee, cele mai afectate fiind Bodrum și Marmaris. O aripă a moscheei Kos s-a prăbușit iar undele seismice s-au simțit, de-asemeni, în Creta și în Rhodos.

Forțele de intervenție au intervenit rapid în zorii zilei pentru a căuta posibile victime prinse printre dărâmături. 

Peste 70 de oameni au fost internați în spitalele din Bodrum, mulți dintre ei rănindu-se fugind panicați din stabilimente în timpul cutremurului. 

Mai mulţi turişti şi-au petrecut noaptea în afara hotelului lor, pe plaja Lambi de pe insula Kos, relatează Associated Press. Lauren Duffy, o studentă britanici în vârstă de 20 de ani, a fost evacuată împreună cu mama şi sora ei de la hotelul Atlantis, unde numeroase geamuri s-au spart din cauza cutremurului.

“Dormeam, în camera noastră de hotel, când am fost treziţi de o zguduitură foarte violentă şi ţipam cu toţii şi ni s-a spus să evacuăm hotelul”, a povestit ea.

Oficialii eleni au declarat că seismul, cu magnitudinea 6,5, s-a produs la ora locală şi a României 1.31, la 10 kilometri sud de Bodrum (Turcia) şi la 16 kilometri est-nord-est de Kos, la 10 kilometri adâncime.

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net