Un faimos atlet a scăpat ca prin urechile acului din atacurile de la 11 septembrie: "Sunt foarte norocos"

Ultima actualizare:

    Ian Thorpe, cvadruplu medaliat la Jocurile OlimpiceFoto: Getty
Ian Thorpe, cvadruplu medaliat la Jocurile OlimpiceFoto: Getty

Luni, 11 septembrie 2017, se împlinesc 16 ani de la evenimentele tragic e care au avut loc în Statele Unite ale Americii. În 2011, în Statele Unite ale Americii a avut loc unul dintre cele mai violente atentate teroriste din istorie.

Două avioane au fost deturnate și s-au ciocnit de turnurile gemene ale World Trade Center, care au fost dărâmate în întregime. Atentatele sângeroase care s-au soldat cu moartea a aproximativ 3.000 de persoane au fost revendicate de gruparea teroristă Al-Qaeda, iar coordonatorul operațiunii monstruase a fost Osama bin Laden. 

În ciuda numeroaselor povești tragice despre oamenii care și-au pierdut viața în evenimentele de atunci, există și mărturii ale celor care au evitat tragedia în ultimul moment. Un astfel de norocos este Ian Thorpe, unul dintre cei mai de succes atleți din istoria Jocurilor Olimpice. Potrivit Digisport, în data de 11 septembrie, înotătorul se afla în New York cu prietena sa și plănuia să viziteze, împreună cu aceasta World Trade Center. Programul celor doi s-a decalat cu câteva ore și astfel, au evitat tragedia.

Mărturisirea lui Ian Thorpe este una impresionantă: "Era devreme și am fost la alergare. Mi-am luat o cafea și am mers către hotel să îmi iau camera și chiar în acel moment au lovit avioanele. A fost foarte, foarte aproape. Trebuia să merg la World Trade Center, ne propusesem să îl vizităm dimineața, iar seara să mergem la Empire State Building. Unele lucruri țin de soartă și realizez că sunt foarte norocos"

image
image
image
image
image
image
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net