Desprinsă parcă dintr-un film de groază, la poalele Muntelui Fuji din Japonia se întinde o pădure atât de deasă, încât este foarte ușor să te pierzi în ea, fără să te mai poată găsi cineva vreodată. Legenda spune că cei care se aventurează aici nu se mai întorc. Se pare că acesta este locul preferat al sinucigașilor.


Potrivit Daily Mail, numeroase persoane date dispărute sunt găsite de autoritățile japoneze în pădurea sinucigașilor. De multe ori însă, acestea rămân dispărute fără urmă în desișul pădurii. Rămâne un mister de ce aleg japonezii această pădure pentru a-și pune capăt vieții. Se pare că ”de vină” ar fi un roman care spune povestea locului cu pricina.

padure_2.png

padurea sinucigasilor
Geologul Azusa Hayano a descoperit peste o sută de cadavre în pădurea sinucigașilor

 

Geologul Azusa  Hayano a studiat fenomenul timp de mai bine de 30 de ani, descoperind peste o sută de cadavre. Dar chiar și după acest studiu atât de aplicat, cercetătorul nu a putut afla motivul pentru care sinucigașii vin aici. Ce se știe cu siguranță este că, odată intrați în pădure, nu-și mai pun problema drumului de întoarcere.

Urmele lăsate de victime în jurul copacilor ne pot da un indiciu despre ultimele lor gânduri. În majoritatea cazurilor, pașii legănați arată disperarea, frământarea interioară sau ura față de societatea de care se izolaseră.

padure_3.png

padurea sinucigasilor
Imaginile surprinse în pădurea sinucigașilor îți dau fiori

 

Alteori, o mașină părăsită sau păpușile atârnate de copaci nu fac decât să impresioneze prin povestea dramatică pe care o ascund, dar și să inducă și un sentiment de groază.

Din perspectiva lui Hayano, sinuciderea și-a schimbat cumva semnificația de-a lungul timpului. Privit odinioară ca un simbol al păstrării onoarei pentru samurai, ritualul harakiri este văzut acum mai degrabă ca o formă de izolare față de restul lumii.

„Acum putem să ne trăim viața stând online toată ziua. Totuși, adevărul este că încă avem nevoia să ne vedem chipurile unii altora, să ne citim expresiile, să ne auzim vocile, să ne înțelegem pe deplin emoțiile – să coexistăm.”

 
 
Loading...
Citeste tot despre: