Bolile nu-i ocolesc nici pe cei cu sânge regal. O simplă înțepătură în deget este tot ce are nevoie un prinț al Marii Britanii pentru a afla dacă este purtător de HIV.


Marți, 19 iulie, Prințul Harry s-a prezentat la o clinică medicală din Londra pentru a face un test de HIV și, după cum relatează CNN.com, el a publicat vizita la doctor pe Facebook live. 

Întregul proces - testarea și aflarea rezultatelor a durat mai puțin de patru minute. "E uimitor cât de rapid poate fi. Este mai bine ca fiecare să meargă și să facă testul. De nu l-ai face? Chiar dacă ești bărbat, femeie, gay, heterosexual, de culoare, alb sau chiar dacă ești prudent, de ce să nu vii pentru a face un test?", a declarat Harry după ce rezultatele au arătat că nu este purtător al virusului. 

De asemenea, el are programată o întâlnire în cadrul celei de-a 21-a Conferință Internațională SIDA, din Durban, Africa de Sud. El consideră că generația sa din Familia Regală ar trebui să se implice mai mult în astfel de campanii. 

Potrivit statisticilor realizate de Organizația Mondială a Sănătății, în jur de 36,7 milioane de oameni sunt sunt infectați cu virusul HIV, iar 17 milioane se află sub tratament.

 
 
Loading...